Tako bodo ličila za zabavo zdržala vso noč

Koledarji so že polni božičnih in novoletnih zabav, zato so potrebne že manjše priprave nanje.

3.12.2015 ob 12:30

shutterstock_174528515.jpg

Poleg svetlikajoče se oprave je treba misliti tudi na praznično obarvano ličenje. Decembra je dovoljeno skoraj vse, česar si čez leto ne upate: senčila v močnih kovinskih odtenkih, zadimljene oči, bleščice na vekih, dekolteju in ustnicah, pa tudi nagajive svetlikajoče umetne trepalnice. A kako poskrbeti, da bodo vsa ta ličila na obrazu zdržala vso noč in se ne bodo spremenila v zmazek?

Umetnica ličenja za M.A.C Cosmetics, Keri Blair, je razkrila nekaj koristnih nasvetov in trikov, ki bodo poskrbeli za to, da bodo ličila ostala na mestu.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Kožo dobro pripravite. Priprava obraza na ličenje je ključna, saj bodo ličila tako trpežnejša. Najprej nanesite vlažilno kremo, potem pa sledi osnova za puder. Mnoge ženske najraje posegajo po tekočem pudru, ki ga nanesite čim enakomerneje – tudi do vratu.

shutterstock_302387999.jpg

Svinčnik za ustnice nanesite po celotnih ustnicah. Izberite svinčnik, ki ima enak odtenek kot vaša najljubša praznična šminka. Najprej obrobite ustnice, nato pa z njim prekrijte celotne ustnice, kot bi to storili s šminko. Nato čezenj nanesite še šminko. Obstojnost bo tako boljša in daljša.

Bleščilo nanesite na šminko. Da bodo ustnice še zapeljivejše, si čez šminko nanesite še bleščilo, ki bo dodatno poskrbelo za obstojnost. To bo dodalo še nekaj prazničnega leska.

Poskusite s kremo, ki vsebuje kofein. Blairova vsem ženskam z napornimi urniki in dolgimi delovnimi obveznostmi predlaga uporabo kreme za oči, ki vsebuje kofein. Pod oči jo nanesete pred nanosom korektorja, kofein pa bo omilil zabuhlost in zabrisal podočnjake.

shutterstock_117775498.jpg

Podočnjakov se rešite tudi s korektorjem. Če nimate večjih težav z zabuhlimi očmi in želite le poudariti predel okrog oči, uporabite svetel korektor. Nanesite ga po končanem ličenju, pomagajte pa si kar z blazinicami prsta. Za lažji nanos kupite takšnega v obliki svinčnika.

V torbico spravite lističe za matiranje. Po nekaj urah plesanja, pitja in petja lahko obraz zasije, a ne na dober način. Gre za znoj in mastno kožo, ki lahko ogrozi vaša ličila, vendar to ne pomeni, da se morate ponovno ličiti. Uporabite matirni listič, ki ga rahlo pritisnite na mesto, kjer je svetleča mastna koža najočitnejša. Počakajte, da listič vpije maščobo, in celotni lepotni postopek je opravljen.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)