Kako v menopavzi spremeniti prehranjevalne navade

Zdrave prehranjevalne navade je najbolje zgraditi v mladosti, v menopavzi pa so še kako pomembne.

16.11.2015 ob 8:50

shutterstock_95138731-bg.jpg

Veliko ljudi začne o prehrani in njenem vplivu razmišljati šele takrat, ko je prepozno. Podobno je tudi pri vstopu v menopavzo. Ženske, ki prej niso dajale poudarka zdravi prehrani, so v menopavzi nekako prisiljene dobro razmisliti o tem, kaj dnevno zaužijejo.

Ker se v menopavzi začenjo dogajati velike fiziološke spremembe, je zelo pomembno, da vzpostavi zdrav prehranjevalni način in redno gibanje. Občutek prijetnosti v lastnem telesu je namreč v tej fazi življenja ključno.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Da bo vse skupaj čim lažje, se na področju prehranjevanja držite teh pravil:

  • Zmanjšajte željo po sladkarijah in mastni hrani! Ta živila večajo tek po hrani, ki je bogata z osnovnimi hranilnimi snovmi, kot so beljakovine, povzročajo pa tudi kopičenje kilogramov na trebuhu. To konkretno pomeni, da je treba omejiti vnos masla, olja (2 žlici na dan) in sira (ne več kot 30 gramov dnevno).
shutterstock_295060463.jpg
  • Pazite tudi na ogljikove hidrate. So del zdrave prehrane, vendar je treba izbirati tiste z nizkim glikemijskim indeksom, kot so leča, žita in polnozrnat kruh. Namesto belih testenin izberite polnozrnate, bel riž zamenjajte z rjavim in bel krompir s sladkim.

  • Pazite na srce in kosti. Da bi jih zaščitili, morate izbirati "dobre maščobe" (mastno ribo in laneno olje, tudi avokado), povečati vnos kalcija, obdržati vnos beljakovin in jesti izdelke bogate z vitaminom D (riba, maslo, jajca, gobe).

Nezdrava prehrana se pozna tudi na koži in nobena krema ne more prikriti tega. Ko boste spremenili prehrano, kožo negujte s kremo Neovadiol nadomestni kompleks, ki omogoča napredno in obnovitveno nego za zrelo kožo in kožo v menopavzi.

V svoj vsakdan vključite tudi živila, ki so znana kot dobri antioksidanti, npr. zelje, čebula, zeleni čaj, jagodičevje in agrumi.

Preizkusite tudi ve

Drage dame, Vichy vas vabi k testiranju vzorčkov Neovadiol nadomestni kompleks. Izpolnite obrazec na tej povezavi in morda boste med srečnicami, ki bodo preizkusile izdelek.

Vaše izkušnje z izdelkom so za nas pomembne, zato vas bomo povprašali tudi po vašem mnenju, izkušnjah, zadovoljstvu z izdelkom.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)