Kako bodo kreme proti celulitu res pomagale

Izdelke, ki so namenjeni blaženju celulita, je potrebno pravilno uporabljati.

29.2.2016 ob 7:30

shutterstock_104767403.jpg

Približuje se toplejši del leta, ko bodo oblačilca več kot skrivala, odkrivala. Tedaj bo malce več preglavic kot pozimi povzročal celulit. Ta je posledica nezdravega načina življenja, pretiranega sedenja, uživanja premalo tekočine, kajenja ter pomanjkanja fizične aktivnosti. 


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Z bližajočim se poletjem je na tržišču vse več preparatov, s pomočjo katerih naj bi se ga zlahka znebili. Najbolj znani so geli, kreme, losjoni in pilingi. Za katerega koli se boste odločili, vedite, da sami po sebi ne bodo pomagali. Lahko pa bodo ob spremenjenem načinu življenja in z njihovo pravilno uporabo pri odpravi celulita pomoč.

Kako jih pravilno nanašati?

Večino omenjenih preparatov je potrebno uporabljati redno ter jih na telo nanašati zjutraj in zvečer. Za razliko od običajnih krem in losjonov, jih ni dovolj samo razmazati in čakati, da se vpijejo, temveč je potrebno z njimi dobro zmasirati kritične predele. Zlasti to velja za zadnjico, stegna in boke. Vanje jih lahko vmasirate s prsti, masažnim strojčkom, rokavico ali z aplikatorjem, če je ta del embalaže. Masirajte, dokler se sredstvo popolnima ne vpije.

Da bodo ti proizvodi še bolj učinkoviti, koži enkrat na teden privoščite piling. Ta jo gladi, z nje odstranjuje odmrle celice, polt pa posledično lažje vpije kremo ali losjon. Piling lahko iz enakega deleža kavne usedline in sladkorja ter nekaj žlic olivnega olja pripravite doma. Sladkor bo zaradi grobe teksture učinkovit pri odpravi odmrlih celic, kofein iz kave pa bo pospešil limfni pretok ter tako spodbudil odpravo pomarančne kože.

In še enkrat: brez primerne prehrane in telovadbe ne bo šlo.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)