Edini spremembi življenjskega stila, ki omogočata izgubo trebušne maščobe

Če tudi vas skrbi malo preveč obložen trebuh, je čas za dve življenjski spremembi.

18.1.2021 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Edini spremembi življenjskega stila, ki omogočata izgubo trebušne maščobe

Nihče ne zanika, da je trebušna maščoba z leti vse trdovratnejša. A z malo motivacije je mogoče zaobiti vplive hormonov in počasnejše presnove, torej dveh glavnih razlogov, zaradi katerih je maščoba na trebuhu s staranjem težje premagljiva, piše Prevention.com.

V resnici sta, ne glede na starost, za tanjšanje maščobnih oblog potrebni le dve spremembi življenjskega sloga, ki ju lahko v svoj vsakdan vpelje čisto vsak, je prepričana fitnes vaditeljica iz Los Angelesa Sarah Kusch. To pa sta dva nepogrešljiva koraka:

Prvi korak: začnite se gibati

"Ključ do uspeha je redna vadba. Kar pomeni, vsaj petkrat na teden po najmanj dvajset minut," je povedala Kuscheva in dodala: "Način vadbe prilagodite svojim fizičnim sposobnostim in pripravljenosti telesa ter jo počasi stopnjujte. Tako z vidika pogostosti kot z vidika intenzitete treningov."

Ob karidovadbi ne zanemarite vaj za moč. Kajti: "Čeprav denimo dvigovanje uteži ne vpliva neposredno na trebuh, vpliva na celotno telo in na splošno počutje. Raziskave kažejo, da ženske po menopavzi, ki redno izvajajo vaje za moč, v šestih tednih občutno zmanjšajo količino oblog na trebuhu ter obseg pasu."

Drugi korak: prehranjujte se zdravo

Jedilnike čim pogosteje popestrite s polnovrednimi živili (sveže sadje, zelenjava, cela žita, kvalitetne beljakovine, kot so perutnina, ribe, stročnice).

"Tovrstna živila telesu zagotavljajo vse potrebne hranljive snovi, mu dovajajo energijo, spodbujajo rast in obnovo mišic ter premagujejo telesna vnetja. Hkrati dolgo ohranjajo sitost ter s tem odvračajo misel od sladkih in mastnih prigrizkov, ki so ob pomanjkanju telesne aktivnosti največji krivci za obloge na trebuhu," izpostavlja Kuschejeva.

Vse, kar potrebujete, da bi se jih znebili, sta omenjeni dve življenjski spremembi ter seveda potrpežljivost in vztrajnost. Kajti, kot zaključuje trenerka, sprememb ne gre pričakovati čez noč, bodo pa nedvomno opazne nekje po osmih tednih.

Preberite še: Štiri živila, ki topijo trdovratne maščobe na trebuhu

Morda vas zanima tudi: Deset najverjetnejših razlogov za kopičenje maščobe na trebuhu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)