6 kosov oblačil, ki vizualno zmanjšajo pas

Ozek pas je že leta znak zapeljive postave, ki poudarja atribute in ženske obline. Če je vaša postava taka, da ozek pas ni ravno prvo, kar pade v oči, imamo nekaj stilskih nasvetov, kako ga optično poudariti.

21.3.2019 ob 5:07

obleka_ozek_pas_postava_obline6.jpeg

Dekleta po vsem svetu sanjajo o ozkem pasu že desetletja, a nismo vsi te sreče (in discipline), da bi ga dejansko tudi imeli. Na srečo pa obstaja kar nekaj stilskih trikov, s katerimi dosežemo podoben učinek. Treba je le izbrati primerna oblačila in modne dodatke. Kateri so to?

Obleka na preklop

obleka_ozek_pas_postava_obline5.jpg

Obleka na preklop je zaslovela v sedemdesetih, ko jo je v samem začetku svoje kariere oblikovala Diane von Furstenberg. Verjetno ni naključje, da je vse od takrat v modi, saj laska vsem tipom postave. Prevezuje se visoko v pasu, ki ga še dodatno zoža.

Hlače z vertikalnimi črtami

obleka_ozek_pas_postava_obline1.jpg

Uporaba vertikalnih črt na oblačilih je en najstarejših in najpogosteje uporabljenih stilskih trikov za podaljšanje in ožanje postave. Medtem ko bi horizontalne proge na oblačilih vaše telo raztegnile, imajo vertikalne prav nasproten učinek. V hlačah z vertikalnimi črtami bodo vaše noge torej videti daljše, pas pa ožji.

Teliran suknjič

obleka_ozek_pas_postava_obline3.jpg

Suknjič, ki vam je kot ulit, je prava izbira. Naj bo teliran in naj sledi liniji vašega telesa. S tem bo ustvaril iluzijo vitke postave, saj se takšni ožajo ravno proti pasu.

Visok pas

obleka_ozek_pas_postava_obline4.jpg

Spodnji deli oblačil z visokim pasom – poleg tega da podaljšuje noge – tudi oža pas. Ta kroj namreč poudari najožji del trupa.

Dodatek pasu

obleka_ozek_pas_postava_obline2.jpg

Podoben učinek kot visok pas na hlačah ima tudi pas kot modni dodatek. Tega lahko dodate na obleke, hlače, plašč, jakno ali blazer. Njegov namen je, da definira pas, kar vas bo naredilo vitkejše. Pri tem pa pazite, da ne boste izbrali preširokega pasu, saj vas bo ta v resnici skrajšal.

Pencil krilo

obleka_ozek_pas_postava_obline6.jpg

Pencil krilo srednje dolžine, torej takšne, ki sega tik pod koleni, je idealen modni kos za ožanje v pasu. Poleg tega je pencil krilo izrazito ženstven in eleganten kos, ki deluje zapeljivo in seksapilno.

Avtor: F. M.
Foto: Asos


PREBERITE ŠE: Slovenska blogerka o tem, kako ji je uspelo priti na tedna mode v Milanu in Parizu ALI Aprila v Ljubljani znova vrhunski modni dogodek LJFW 2019

Priporočamo še: Če vam je všeč ali ne: Ta udoben model čevljev bo preplavil ulice na pomlad/poletje 2019


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)