Domači pirini njoki s paradižnikovo omako

Ste za pravo nedeljsko kosilo, za katerega potrebujete le 20 minut?

16.8.2015 ob 9:30

shutterstock_261678743.jpg

Pri Malinci so pripravili slastno kosilo, ki ga boste hoteli pripravljati vedno znova. Za pirine njoke s paradižnikovo omako ne potrebujete veliko sestavin, pa tudi časa ne.


Že slediš Mični na Facebooku?

SESTAVINE:

Paradižnikova omaka:

  • olivno olje
  • 3 stroki česna
  • 1 čili
  • 400 g pelatov
  • sol
  • sveža bazilika


Na olivnem olju prepražiš česen in čili. Dodaš pelate, soliš in kuhaš pet minut. Na koncu dodaš še svežo baziliko.

Njoki:

  • 200 g rikote
  • 3 rumenjaki
  • 200 g pirine bele ali polnozrnate moke
  • 20 g parmezana
  • sol, poper
  • muškatni orešček.


Zamesiš, razdeliš na 3 kolobarje in razrežeš na njoke. Kuhaš v vreli vodi 4 minute.

Čas priprave: 20 minut

Recept pripravila: Malinca Nastja

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)