Da med treningom ne boste lačni

Izberite vam najljubše vaje, ne pozabite na hidratacijo in si pomagajte z jogo.

22.5.2015 ob 10:00

shutterstock_168030470.jpg

Zagotovo poznate tisti občutek nepremagljive lakote, ki vas obide med ali po treningu. In ko jo potešite, vas zaobide slaba vest, saj ste izničili ves trud. Prav zato spoznajte, kako jo preprečiti, se ji upreti in jo na koncu premagati.

Izberite vaje, ki so vam res všeč. Dokazano je, da tisti, ki na vadbo gledajo kot na nekaj neprijetnega, veliko pogosteje med treningom začutijo neizmerno lakoto. Zato izberite obliko rekreacije, ki vam je všeč in vam bo že sama po sebi nudila veselje ter s tem motivacijo za uspeh. Nagrajevane s hrano vam po njej tako ne bo prišlo na misel.

shutterstock_161014211.jpg

Vadite intenzivno, a v kratkih intervalih. Vadbo razdelite na več intervalov, med katerimi izvajate različne vaje visoke intenzivnosti. Tako ne boste zaposlovali zgolj telesa, pač pa tudi misli, te pa vam posledično ne bodo imele časa bežati k hrani. Po vsakem intervalu si privoščite nekaj minutk odmora.

Pijte veliko tekočine. Zdi se razumljivo, v resnici pa veliko ljudi med vadbo pozabi na pijačo. Dehidracija se velikokrat odraža kot lakota, zato pazite, da boste sproti nadomeščali izgubljeno tekočino.

shutterstock_242603200.jpg

Preizkusite jogo. Ta vas bo naučila, kako razlikovati pravo lakoto od tiste, ki je samo v vaši glavi. Dokazano je, da joga zmanjšuje prenajedanje kar za 50 odstotkov.

Jejte pred vadbo. A pazite, da se ne boste prenajedli. Na trening se podajte siti, polni energije, a ne s pretežkim želodcem. Nizkokaloričen beljakovinski obrok vsaj uro pred vadbo bo pomagal mišicam k izgradnji, zagotovil sitost ter tako preprečil prenajedanje.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)