Biti fit ni misija nemogoče

Verjeli ali ne, fit ljudje nikoli niso na dieti.

19.5.2016 ob 11:20

fit_shutterstock_144487444.jpg

Biti fit ne pomeni samo biti vitke in lepe postave. Pomeni veliko več. Tisti, ki je fit, je zdrav, zadovoljen, in se na sploh dobro počuti. Vse to je dosegljivo vsakomur, čeprav se vam morda zdi drugače. Poglejte si navade vseh fit ljudi. Poleg tiste očitne, da si vsak dan vzamejo vsaj 20 minut za gibanje.

Več nasvetov za zdravje in lepo postavo poiščite na Facebooku.

Ne jedo poznih obrokov

V nasprotju s splošnim prepričanjem tisti, ki so fit, večerje ne izpuščajo. Ta je obvezen dnevni obrok. A vendar je lahek ter nikoli ne jedo tik pred spanjem. Imajo spalno rutino in se k počitku odpravijo vedno ob isti uri, približno tri ure pred tem pa si privoščijo lahek večerni obrok.

Ko so utrujeni, spijo

Organizem z utrujenostjo sporoča, da potrebuje energijo. Vendar ne v obliki hrane, pač pa v obliki spanca. Zato si ga od sedem do devet ur privoščite tudi vi. Telo vam bo hvaležno, kar se bo odražalo na vašemu videzu in počutju.

Ne obremenjujejo se z dieto

Fit ljudje jedo vse po vrsti. Privoščijo si tudi »prepovedana« živila. In to brez slabe vesti. Res pa je, da z njimi ne pretiravajo. Zato se kdaj razvajajte tudi sami. Ocvrt krompirček, čokolada ali sladoled vam ne bodo škodovali, če boste ob njih uživali le občasno.

Pijejo veliko vode

Najbrž veste, da je naše telo sestavljeno večinoma iz vode in da vsak dan potrebuje vsaj dva litra tekočine. Torej ne pozabite na hidratacijo.

fit.jpg

V restavraciji nikoli ne pojedo vsega

Zlasti, če so velike porcije. Te jedo počasi, v hrani uživajo in ko so siti, vilice ali žlico odložijo, četudi je na krožniku še hrana.

Jedo cela žita

Cela žita bi morala biti sestavina hrane vseh, ki želijo živeti zdravo in izgledati dobro. Ta namreč blagodejno vplivajo na količino sladkorja v krvi, na prebavo ter s tem na videz in dobro počutje.

Uživajo v vinu

V njem je močan antioksidant resveratrol, ki preprečuje nalaganje maščob v krvnih žilah ter zagotavlja lep videz kože. Seveda ne pretiravajo, a kozarček po kosilu si vedno privoščijo. Brez slabe vesti.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)