Beli šum: Iphoni imajo funkcijo, za katero nihče ne ve

Funkcija na vašem iPhonu vam dejansko lahko pomaga pri spanju. Opisujemo, kako jo uporabiti.

9.8.2023 ob 6:40 | Foto: Getty Images/iStockphoto | Avtor: P. K.

Beli šum: Iphoni imajo funkcijo, za katero nihče ne ve

Imamo dobro novico za vse mame, ki svoje dojenčke uspavajo z belim šumom, a jih moti, da morajo za to uporabljati YouTube ali pa kupujejo naprave, ki omogočajo zvok belega šuma. Ne le, da otroci tako lažje spijo, uspavanja z belim šumom se poslužuje marsikateri odrasel, zato le berite naprej.

Vsi telefoni iPhone z operacijskim sistemom iOS 15 ali novejšim imajo vgrajeno funkcijo belega šuma, če gre za iPhone 6S ali novejši in je programska oprema posodobljena.

In kaj je najboljše, funkcija deluje tudi, ko imamo telefon vklopljen na letalski način, torej ste brez strahu, da bi vam omrežje sevalo v spalnici.

Kaj dejansko počnejo te naprave z belim šumom?

»Ključna značilnost zvočnih naprav je stalen zvok v nasprotju s spreminjajočimi se zvoki, kot pri glasbi, radiu in televiziji,« je povedal dr. David Neubauer, izredni profesor psihiatrije in vedenjskih znanosti na Medicinski fakulteti Univerze Johns Hopkins.

»Naši možgani so pozorni na spreminjanje zvoka, toda udoben konstanten zvok nam lahko pomaga zazibati se v spanec.« Različni zvoki v vašem domu lahko prav tako blokirajo hrup iz okolja, vendar vam nenehni zvoki, ki jih oddajajo ti stroji, pomagajo zaspati in ostati v spanju.

Različni zvoki za pomiritev

Izbirate lahko med številnimi zvoki: dež, potok, ocean, uravnotežen šum, svetel šum in temen šum. Prilagodite lahko tudi glasnost zvoka. Torej izberete želeni zvok ozadja in raven glasnosti. Upoštevajte, da ne boste mogli nastaviti časovnika za izklop tega zvoka v ozadju po določenem številu ur, lahko pa vklopite nastavitev, ki bo ustavila zvoke v ozadju, ko je telefon zaklenjen. 

Nastavitev ni označena kot beli šum, ampak se namesto tega imenuje zvoki v ozadju na vašem iPhonu. Takole jo boste našli: Settings > Accessibility > Audio/Visual > Background Sounds.

Miren spanec vam želimo!

Povzeto po portalu Huffington Post.

Preberite še: Pred spanjem buljite v mobilni telefon? Potem morate prebrati tole

Morda vas zanima tudi: To je zelišče, ki pomirja in izboljšuje kakovost spanca


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)