7 najboljših novoletnih zaobljub, ki jih sprejmite za leto 2019 (niso povezane s hujšanjem)

Bolj, kot se bliža novo leto, daljši je seznam novoletnih zaobljub, naj pa se na njem znajdejo takšne, ob katerih bo življenje lepše.

9.12.2018 ob 5:45

novo_leto_zaobljube_svincnik_list_cvetje_micna.jpg

Ko pride tisti čas, novoletne zaobljube padajo kot snežinke iz oblakov: po novem letu bom prenehal(a) kaditi, po novem letu začnem hujšati, po novem letu bom zapravil(a) manj in še bi lahko naštevali.

Na žalost največkrat vse ostane le pri besedah. Morda zato, ker z novoletno evforijo izgine tudi volja po uresničitvi namer, morda zato, ker bi izpolnjevanje zaobljub preveč spremenilo vaš vsakdan in se jih zato ni lahko držati.

Poglejte si nekaj takšnih, ki jih boste zlahka uresničili. In z njimi še kako izboljšali zdravje, počutje ter razpoloženje. Niza jih Pop sugar.

1 Telovadba mi bo v zabavo

Poiščite telesno aktivnost, ki vas res veseli. Vseeno je, koliko prijateljic se z njo ukvarja in da ni trenutni mordni hit, pomembno je le, da boste v tistem, kar boste počeli, resnično uživali.

Da boste komaj čakali trenutek, ko se boste aktivnosti predali, da bodo vaše telo tedaj, ko se vam bo ob njej pospešilo srce, preplavili enodrfini in da boste potem, ko se boste oprhali, zadovoljni sami s seboj ne glede na to, koliko kalorij ste med njo porabili.


2 Ne bom več visela na družabnih omrežjih

Povsem odpovedali se jim verjetno ne boste. Je že tako, da so postala del vsakdana, a pretiravati res ni treba. Zato družabnim omrežjem ne namenjajte več kot uro na dan. Počnite raje kaj drugega. Za fizično in psihično zdravje.


3 Več se bom družila s prijatelji

Le kaj je lepšega, kot sproščen klepet v družbi tistih, ki jih imate radi in imajo radi vas. Pogovor s prijatelji niža količino stresa, v njihovi družbi se lahko prisrčno nasmejete ali izjočete svojo bolečino, ne da bi vas kdo obsojal. Prijatelji v življenju vsakega zaslužijo posebno mesto, saj obogatijo in polepšajo še tako sive dneve.


4 Jedla bom več sadja in zelenjave

Sadje in zelenjava z vitamini, minerali in vlakninami, ki jih vsebujeta, pozitivno vplivata na zdravje. Žal pa večina po plodovih narave posega preredko. V resnici ni težko v prehrano umestiti več sadja in zelenjave. To ne pomeni, da se spremenite v vegetarijanca ali celo vegana, le ob mesu in testeninah postrezite tudi zelenjavo. In za malico večkrat pojejte jabolko, pomarančo, banano, grozdje, hruško. Možnosti je res ogromno.


5 Vsaj trikrat na teden bom kuhala doma

Dejstvo je, da nimate vsak dan časa za pripravo domačih jedi, vendar si trikrat na teden obrok, ki nastane na vašem štedilniku, lahko privoščite. Doma pripravljeni obroki so praviloma bolj zdravi od tistih v menzah in restavracijah, saj vsebujejo manj soli, nezdravih maščob in več svežih sestavin. Kuhanje prav tako sprošča in, če s partnerjem skupaj vrtita kuhalnice, povezuje ter krepi intimno povezavo.


6 Vzela si bom čas za meditacijo

Res je to lažje obljubiti, kot izpolniti, a študije kažejo, da meditacija pozitivno vpliva na misli in telo, zagotavlja zadovoljstvo, niža količino stresa in na splošno skrbi za dobro zdravje. Vsak dan si zato namenite vsaj deset minut za to tehniko sproščanja. Že sedenje v tišini in globoko dihanje bosta za boljše počutje dovolj.


7 Včasih bom rekla ne (in prosila za pomoč)

Pogosto ste razpeti med službo, domom in številnimi obveznostmi, kljub temu pa težko rečete ne, ko vas kdo prosi za pomoč ali uslugo. Prav je, da pomagate, prav je, da ponudite roko in nase prevzamete obveznosti, ki jih sodelavka ne zmore. A če to načenja vaše zdravje, krade vaš čas in ste zato preobremenjeni, se naučite reči ne. In še to: nič ne bo narobe, če boste tudi sami kdaj prosili za pomoč.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 8 zmot o prehrani, ob katerih se prehranskim strokovnjakom naježi koža ali pa Nikar v smeti! Tako lahko potem, ki si pripravite čaj, uporabite čajne vrečke

Priporočamo tudi: 8 močnih misli iz knjige Tišina v času hrupa (morate jo prebrati)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)