5 ovir na poti do drugega zmenka

Obstajajo lastnosti, ki dokazano odbijajo nasprotni spol.

31.8.2020 ob 2:50 | Foto: Vasyl Dolmatov/GettyImages | Avtor: M. FL.

5 ovir na poti do drugega zmenka

So lastnosti in dejanja, ki so nedvomno privlačne. Med njimi so smisel za humor, dostojno obnašanje, prijaznost in dobrodušnost. In so na drugi strani tiste, ki niso ravno prijetne ter prav zaradi njih morda nimate sreče v ljubezni. Poglejte, katere so najvišje ovire na poti do nje.

Gostobesednost

Neprijetno je, kadar na zmenku nastane mučna tišina, a nič prijetnejša ni pretirana gostobesednost. Kajti ljudje, ki preveč govorijo puščajo vtis, da se bojijo tišine, da so živčni, da se pretirano trudijo, da bi bili zabavni in zato ne delujejo spontano, temveč prisiljeno.

Skratka, treba je poiskati pravo mero, tudi drugi strani pustiti do besede in ji dovoliti, da vas počasi spoznava, ne pa jo že na prvem zmenku zasuti s plazom informaciji ter z odvečnimi malenkostmi.

Naglica

Torej: spoznali ste nekoga, ob katerem se vam šibijo kolena. Šla sta na nekaj kav, se poljubila in vi že na glas sanjarite o poroki, otrocih, hiši, psu … pretirana naglica v odnosu nikoli ni na mestu in z njo zagotovo ne boste privabili, temveč boste le odgnali ljubezen.

 

Razpredanje o bivših

Tako kot večina, imate tudi sami za seboj že nekaj zvez, ki se niso izšle po načrtih in to prtljago nosite s seboj. A če boste z njo obremenjevali nekoga, ki je ujel vašo pozornost ter ob njem razpredali o svojih bivših ljubeznih, slabih izkušnjah ali prijetnih spominih, ga ne boste prepričali, da bi lahko bili pravi zanj.

Aroganca

Na drugi strani tudi aroganca in dajanje občutka, da ne potrebujete nikogar, da je vaše življenje popolno prav takšno kot je in da ste zasuti z zabavami ter obveznostmi, katere obvladujete brez težav, nista dobra popotnica za snovanje zveze. Kajti ob takšnih izjavah bi še tako pogumen junak kaj hitro lahko izgubil voljo, da bi vas bolje spoznal.

Pretirana občutljivost

Prav je, da že na samem začetku postavite meje, čez katero druga stran ne sme. A pretirana občutljivost, nesposobnost šaliti se na svoj račun, jokavost, zamorjenost, pasivna agresija ali pretirano hvalisanje niso privlačni. In z njimi si je nemogoče tlakovati pot do srečne zveze.

Povzeto po portalu 24sata

Preberite še: Nevaren trend v svetu zmenkov, ki ne prinese drugega kot trpljenje

Morda vas zanima tudi: Ženske, ki imajo v ljubezni največ možnosti


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)