»Življenje se mi ni izšlo tako, kot sem pričakovala« (resnična izpoved)

Ko se za nekaj časa ustavite in razmislite o svojem življenju – se vam zdi, da se je izšlo točno tako, kot ste si želeli, ali ste morda vseeno razočarani?

4.9.2022 ob 7:48 | Foto: Unsplash | Avtor: D. L.

»Življenje se mi ni izšlo tako, kot sem pričakovala« (resnična izpoved)

To se je zgodilo ženski, ki se je odločila, da si bo olajšala dušo in povedala, kaj si misli o svojem življenju na portalu Your Tango. Preberite njeno zgodbo.

»Ko sem odraščala, sem mislila, da bom imela svoje življenje urejeno do 25. leta. Lepo hišo, partnerja, v katerega bom zaljubljena, in srečno poročena, morda bom imela celo otroka ali dva. Vozila bi lep avtomobil in bila bi ena tistih mamic, ki svoje otroke vozijo na nogomet – tako kot vidite v filmih.«

Odraslost se mi je zdela tako čudovita in enostavna. Komaj sem čakala, da izkusim svobodo.

Med odraščanjem sem opazovala svoje starše, starše svojih prijateljev in druge odrasle, zaradi katerih je bilo vse videti tako preprosto. Srečna razmerja, službe, v katerih so uživali, in družine, ki so preživljale veliko časa skupaj. Komaj sem čakala, da postanem ena izmed njih. In da bo imela življenje, ki sem si ga tako dolgo želela.

Vendar do svojega 25. leta nisem imela nič od tega, temveč sem naredila veliko napak. Počutila sem se, kot da sem sama sebi izkopala jamo in ne morem iz nje.

Nisem imela prihrankov (več časa sem bila v minusu) in težko sem našla službo, ki bi si jo želela.

Moj avto je komaj še vozil, bila sem v toksičnem razmerju, v katerem sem se počutila popolnoma ujeto, spopadala sem se boleznijo, ki mi je onemogočala, da bi imela družino, ki sem si jo vedno želela.

Sram me je bilo, da moje življenje ni bilo podobno vsem tistim romantičnim komedijam in filmom o odraščanju, ki so mi bili tako zelo všeč.

Morala bi imeti urejeno življenje, a sem se počutila kot čustvena razvalina. In ne glede na to, koliko časa sem porabila za to, da bi si uredila življenje in se dobro počutila v svoji koži, mi je vedno znova spodletelo. 

Res sem hotela odnehati in sprejeti, da ne bom imela lepega in sanjskega življenja, kot ga vidimo v filmih. Toda danes sem neskončno hvaležna, da nisem obupala. 

Ko sem se spopadala s svojimi demoni in se borila, sem ugotovila, da tako rekoč nihče nima urejenega življenja pri dvajsetih letih. Nisem bila edina, ki ni uresničila svojih sanj, kot sem zmotno domnevala več let. Tudi drugi se spotikajo skozi življenje in poskušajo ugotoviti, kako postati zadovoljen. 

Odkrila sem, da smo navzven skoraj vsi kazali le svoje srečne trenutke in uspehe, kar je bila iluzija - nekaj, zaradi česar so vsi verjeli, da so naša življenja popolna.

Zdaj vem, da se vsi skozi življenje borimo in vsi delamo napake. Vendar se zaradi njih tudi učimo.

Bivši fantje, ob katerih smo trpeli, so nas naučili, kako opaziti rdeče zastavice in se jim izogniti, prav tako pa so nas naučili, kaj si želimo in česa nočemo v razmerju.

Sodelavec/prijatelj/brat/sestra, ki so nas prizadeli, so nas naučili, kako obvarovati svoje srce in se ceniti.

Slabe investicije so nas naučile, kako bolje nadzorovati svoje finance.

Edini način za učenje in rast je namreč sprejemanje slabih odločitev. Kajti vsak od nas ima pomanjkljivosti.

Ni nam namenjeno biti popolni in to je dobro, saj se lahko razvijamo. 

Vse grde stvari, ki so se mi zgodile, ko sem bila mlajša, so me naredile močnejšo, bolj zrelo in pripravljeno na vse.

Celo zdaj, ko sem stara 30 let, vem, da bom naredila še več napak, vendar sem navdušena, da se bom iz njih učila in še naprej uživala v tej čudoviti, nori vožnji s toboganom, ki ji pravim življenje. Pri tridesetih sem končno pripravljena na resnično življenje."

Prirejeno po Sensa hr

Preberite še: »Spustila sem se v afero z bivšim učiteljem telovadbe« (ženske iskreno o tem, kako je biti ljubica)

Morda vas zanima tudi: Maja Keuc sporočila žalostno novico: »Začela sem izgubljati glas«


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)