Tako kraljevi vzgajajo otroke: Uporabni nasveti norlandske varuške

Otroke v britanski kraljevi družini varujejo norlandske varuške, ki imajo na zalogi uporabne nasvete za vse starše.

20.7.2020 ob 5:40 | Foto: Pool New/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Tako kraljevi vzgajajo otroke: Uporabni nasveti norlandske varuške

Da je tradicija v Veliki Britaniji močno zakoreninjena, dokazuje tudi šola za varuške Norland, ki deluje že vse od leta 1892. Tako imenovane norlandske varuške tam pridobivajo teoretično in praktično znanje ter primerno usposobljene skrbijo za otroke premožnih družin.

Eni od njih, Mariji Borralo je zaupana skrb za otroke vojvode in vojvodinje Kambriške: princa Georga, princeso Charlotto in princa Louisa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Norland College (@norlandcollege) on

Tudi Louenna Hood je norlandska varuška, ki je šolanje na omenjeni šoli zaključila pred 17. leti in od tedaj varovala lepo število otrok iz različnih družin.

Pred nedavnim je zaživela njena spletna stran Nanny Louenna, na kateri ponuja uporabne nasvete za vse starše, nekatere najbolj uporabne pa povzema Hello.

Nasveti za privzgajanje discipline

"Vedno je treba biti pošten, pravičen in dosleden. Otroci potrebujejo meje, v resnici hrepenijo po njih, saj jim te zagotavljajo varnost in stabilnost. Res je, da jih radi preizkušajo in preverjajo, kako daleč lahko gredo, a pomembno je, da so meje trdne ter se ne spreminjajo. Če otrok nečesa ne sme danes, tega tudi jutri ne bo smel.

Prav tako je pomembno, da otrok skozi vzgojo spozna, da imajo vsa dejanja posledice, najboljše učenje pa je učenje z zgledom in tudi s pojasnili, zakaj določena dejanja niso primerna ter kakšne posledice prinašajo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

O učenju

"Poučevanje otroka je pomembna naloga varuške. Najbolje je poučevati skozi igro in na igriv način podajati nova znanja ter informacije. Kajti tako otrok sploh nima občutka, da se uči, temveč  mimogrede in z veseljem osvaja nove informacije, tudi sposobnosti.

Preživljanje časa zunaj je zelo pomembno. Ne glede na to, kakšno je vreme, otroci so radi zunaj. Če so le primerno oblečeni. Bivanje na svežem zraku ima izjemen vpliv na mentalno ter fizično zdravje in dobro počutje. Prav tako na takšen način spoznavajo vse, kar jih obdaja, prihajajo v stik z drugimi in se učijo primernega obnašanja."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Nasveti za spanje

"Začeti je treba zgodaj, ko je otrok še dojenček. Tedaj mora spoznati, da ležanje v posteljici ni način kaznovanja, ni nekaj slabega. Posteljica je prijetno mesto. Če je malček podnevi aktiven, preživlja veliko časa zunaj, se primerno prehranjuje ter osvoji zdrav spalni ritem, s spancem praviloma nima težav.

Je pa pomembna spalna rutina in vzorci, ki sledijo pred počitkom: vsak dan ob isti uri večerja, prhanje, branje knjigic in počitek. Rutina nedvomno pripomore k temu, da zvečer hitreje zaspi in bolje spi.

Ljudje mi na spletni strani pogosto zastavljajo vprašanje, kako je s popoldanskim počitkom. Moj odgovor se glasi: če otrok vstaja zgodaj, si omislite dobra senčila in mu privoščite urico spanja, čeprav je že prešel fazo, ko je to praktično nepogrešljivo. Vendar naj se počitek konča najkasneje ob treh popoldne."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Kako uspavati dojenčka?

"Od prvega dne otroke navajam na to, da zaspijo sami. Kar pa ne pomeni, da jih pustim jokati. Dojenčki veliko spijo. Če so siti, suhi ter so bili nekaj časa budni, se utrudijo in hitro zaspijo v posteljici. Otroka vanjo položim preden je preveč utrujen, a je še buden in kmalu ga odnese spanec.

Na takšen način se zgodaj nauči zaspati sam in s tem kasneje ni težav. Če ta korak izpustite in  je otroka treba navajati na samostojno uspavanje priporočam, da mu zadeve privzgojite do četrtega meseca starosti in ga tudi tedaj ne puščate predolgo jokati. Kajti otrok, ki ni utrujen ali otrok, ki joče, postane razdražljiv in ga je nato zelo težko uspavati."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Preberite še: Melita, na pomoč! Visokosenzitivni otroci

Morda vas zanima tudi: Petletniki: Tako čudoviti in hkrati tako naporni


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)