Pet stvari, ki v življenje prinesejo srečo

Za srečo res ni treba veliko, dovolj bo, da njej v prid v življenje spustite pet malenkosti.

1.5.2022 ob 6:52 | Foto: Aaron Amat/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet stvari, ki v življenje prinesejo srečo

Nikoli ne podcenjujte moči malih stvari in navad, ki v življenje prinašajo srečo. Poglejte pet takšnih, s pomočjo katerih bo zacvetela tudi vaša.

1 Meditacija

Med meditacijo se aktivira parasimpatični živčni sistem, pod vplivom tega se kar za 300 odstotkov pospeši sproščanje hormonov serotonina in melatonina, ki sta zaslužna za dobro počutje ter pomirjata.

Meditacija prav tako zagotavlja optimizem, med njo se zniža količina stresa, skratka, prinaša mnoge pozitivne učinke in to že, če ji vsak dan namenite deset minut.

2 Hvaležnost

Ob stalni primerjavi z drugimi in hrepenenju po vedno več velikokrat pozabimo ceniti stvari, ki jih imamo: ljudi v življenju, zdravje, delo, dom. Vse to začnemo jemati kot samo po sebi umevno, s čimer sebe prikrajšamo za občutke sreče.

Preprost način, kako to priklicati v življenje, je hvaležnost za vse lepo, kar nam je dano. Vsak večer ali vsako jutro zato pomislite na vsaj pet stvari, za katere ste lahko hvaležni in počutje se bo hitro spremenilo na boljše.

3 Skrb za naravo

Zemlja je naš edini dom, ki ga imamo, ohranjanje planeta je zato naloga slehernika, česar se vse premalo zavedamo in ne razmišljamo o tem, kaj bo ostalo našim zanamcem.

Skrajni čas je torej, da čisto vsak začne varovati naravo po svojih najboljših močeh in ozavesti dejstvo, da štejejo dejanja vsakega posameznega prebivalca našega planeta. Tudi zato, ker s skrbjo za naravo dobi občutek, da je storil nekaj pozitivnega, s tem se porajajo občutki sreče.

4 Pomoč drugim

Pripravljenost pomagati, empatija, dobrodušnost so najlepše lastnosti, ki jih nekdo premore. Ne samo z vidika tistih, ki so pomoči deležni, temveč tudi s stališča nekoga, ki rad pomaga.

Kajti s tem ne osrečuje le drugih temveč tudi sebe.

5 Skrb za živali

Vsak, ki ima hišnega ljubljenčka se bo strinjal, da živali osrečujejo. One v življenje prinašajo veselje, manjšajo stres, odpihnejo skrbi in imajo brezpogojno rade.

Brezpogojna ljubezen je še ena od poti do sreče.

Povzeto po portalu Sensa.hr

Preberite še: Motite se, če mislite, da vas bo to osrečilo

Morda vas zanima tudi: TEST: Izberite želvo in preverite, kakšna prihodnost vas čaka


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)