Osvežitev in zabava na bazenu: vodni parki v Sloveniji in okolici

Vodni parki v teh vročih dneh ponujajo osvežitev, pa tudi obilo zabave za vso družino.

9.7.2021 ob 5:20 | Foto: GettyImages

Slika avtorja - Špela  Robnik Piše:

Špela Robnik

spela.robnik@delo.si

Osvežitev in zabava na bazenu: vodni parki v Sloveniji in okolici

Če se v teh dneh še ne hladite v morju ali v kakšni prijetno hladni gorski vasici, je obisk bazena skorajda nujen. V počitniški brezskrbnosti je to tudi idealen kraj za druženje s prijatelji, prav tako prijeten izlet za vso družino.

V večjih termalnih centrih so te dni kajpak dobro obiskani vodni parki, ki s tobogani in drugimi aktivnostmi zadostijo tudi tistim, ki imajo ob osvežitvi radi tudi adrenalin. Tudi streljaj od slovenske meje je takšnih kar nekaj: tako v slovenski Istri kot tudi na Avstrijskem, kjer so ponavadi veliki kompleksi povezani s smučarskimi središči.

In še dobra novica: vodni parki (v Sloveniji) so odprti za vse obiskovalce, brez pogoja PCT.

Terme Čatež

V poleti termalni rivieri obljubljajo zabavo za vse generacije na več kot 10.000 m² termalnih vodnih površin, v številnih vodnih atrakcijah in bazenih različnih oblik s temperaturo termalne vode od 26 do 36 °C.  Bazen z valovi, počasna reka, za najmlajše otroški vodni park na 900 m², pa Gusarski otok, termalna formula, za tiste najbolj drzne pa tobogan Boomerang, kamor je vstop dovoljen le višjim od 130 cm.

Celodnevna odrasla vstopnica stane 13 € oz. 17 € med vikendi in prazniki.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Terme Čatež (@terme_catez)

Aqualuna

V Podčetrtku so poletni bazenski kompleks s 3000 m2 v zadnjih letih nadgradili številni tematski bazeni, prav tako animacije za celo družino. Tako se lahko odslej obiskovalci podajo na Aqua Safari - tematski park, kjer lahko spoznajo 100 afriških živali v naravni velikosti. Tisti malo večji pa kajpak najprej zavijajo na adrenalinski stolp s tobogani. Glavna tamkajšnja atrakcija je »zdrs skozi kačja usta« - King Cobra.

Cena celodnevne odrasle vstopnice je 14 € oz. 17 € med vikendi in prazniki.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Terme Olimia (@terme_olimia)

Terme 3000

V Morskih toplicah imajo zunanjo kopalno ponudbo na 3.000 m2 vodnih površin: 11 bazenov, 8 norih toboganov in otroški bazen za najmlajše. Med glavnimi atrakcijami je Aqualoop, na katerem sila pospeška znaša kar 2,5 G (za primerjavo: v dirkalnem avtomobilu voznik doseže pospešek 1,6 G). Z 80 km na uro, ki jih lahko doseže kopalec, je to četrti najhitrejši tobogan v Evropi. Tudi prosti pad Kamikaza z višine 22 metrov vam bo pognal kri po žilah.

Cena celodnevne odrasle vstopnice v času poletne sezone (od maja do oktobra) znaša 16,90 €.

Caribe Bay

Tematski vodni park v bližini Benetk (Lido di Jesolo) že vrsto let razveseljuje tudi številne Slovence. Ob svoji 30. obletnici odprtja so park leta 2019 preimenovali iz AquaLandie v Caribe Bay - karibska tematika je sicer rdeča nit parka že od nekdaj. Tam se boste tudi počutili kot na Karibskem otočku, obljubljajo: bel pesek, palme, ob tem pa nora zabava na 27 različnih vodnih atrakcijah, skupaj z VR toboganom in najvišjim »bungee jumping« stolpom v Evropi. Dan v Aqualandi vam seveda lahko popestrijo tudi številne predstave, animacije za stare in mlade ter tudi pestra gostinska ponudba. Goste sprejemajo šele od 1. julija dalje.

Cena dnevne vstopnice za odrasle znaša 35 €, za otroke oz. osebe, nižje od 140 cm pa 31 €. Za manjše otroke, nižje od 100 cm, je vstop prost.

Park je od Ljubljane oddaljen 226 km, za pot boste potrebovali dobri dve uri in pol.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Caribe Bay (@caribebay)

Istralandia

Še ena zelo popularna destinacija številnih Slovencev, ki zahajajo v Istro in si morski oddih popestrijo še z dnevom bazenske zabave. V Istralandii cela družina najde kaj zase, tako v bazenih za manjše otroke kot tudi na adrenalinskih toboganih - od vesoljske vožnje v vodo do prostega pada. Za zabavo vsak dan skrbijo tudi številni animatorji. Odprli so ga junija 2014 kot prvi hrvaški vodni park. Razprostira se na površini 81.000 m², park pa je odprt le od 10. pa do 18. ure.

Cena dnevne vstopnice za odrasle znaša 230 kun, torej dobrih 30 €, za osebe, nižje od 140 cm in starejše od 70 let pa 180 kun (24 €). Vstop je prost za otroke do višine enega metra.

Pot do Nove Vasi pri Novigradu je dolga 135 km, tam ste lahko v manj kot dveh urah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aquapark Istralandia (@istralandia)

Vodni planet Terme Tuhelj

Povsem blizu slovenske meje so Tuheljske toplice, ki so vse bolj priljubljena počitniška destinacija tudi za Slovence. Vodni planet se razprostira na površini 15.000 m2 in vsebuje številne vodne atrakcije, razporejene po notranjem in zunanjem kopališču. V vseh bazenih je termalna voda iz tamkajšnjega izvira, kar omogoča plavalcem, da poleg zabave v vodi uživajo tudi v zdravilnih lastnostih termalne vode. Ob vseh adrenalinskih atrakcijah, svoje mesto najdejo tudi mlajši otroci - raj zanje je Tuhi land, poimenovana po malem zelenem vesoljčku Tuhiju.

Cena dnevne odrasle vstopnice znaša 85 kun (11,35 €) med tednom in 105 kun (14 €) med vikendi. Za otroke pod 115 cm je vstop brezplačen, prav tako za tiste, ki ob obsku praznujejo rojstni dan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Terme Tuhelj (@terme_tuhelj)

Therme Erding

Niso ravno na dosegu roke, a največji termalni kompleks na svetu v Münchnu je vsekakor vreden obiska. Na ogromnem zunanjem kopališču je 27 različnih toboganov na treh razičnih zahtevnostnih ravneh, ki potekajo skozi vesolje in džunglo. Wellness ponuja 35 različnih savn in parnih kopeli, skupaj pa se lahko namakate v 34 različnih bazenih in kopeli.

Dnevna odrasla vstopnica stane 41 €.

Pot do Erdinga je seveda nekoliko daljša, 432 km in slabih 5 ur, lahko pa obisk združite z izletom po okolici.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Therme Erding (@thermeerding)

Preberite še: 7 super načinov, kako se ohladiti na domačem dvorišču

Morda vas zanima tudi: Čarobni resort na Maldivih, kjer vam steha odpre pogled v nebo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)