Netflix: Serije in filmi, ki te bodo posrkali vase

Ti zmanjkuje idej, kaj gledati?

24.4.2020 ob 5:50 | Avtor: E. N.

Netflix: Serije in filmi, ki te bodo posrkali vase

Verjamemo, da pogrešaš zunanji svet in razumemo, da si si želela drugačne pomladi. Sreča v nesreči pa je ta, da se karantena dogaja v času, ko je ponudba zabave v naših stanovanjih precej pestra. Samo predstavljaj si, da bi se obvezna samoizolacija dogajala v času, ko nismo poznali interneta. Ali pa Netflixa! No, ravno slednji v teh dneh rešuje življenja in nam dovoli, da, čeprav fizično ostajamo med svojimi štirimi stenami, vsaj z glavo pobegnemo v drug svet.

Če morda ne veš, kako je nastal Netflix, se o tem lahko poučiš tukaj, sicer pa smo se danes odločili, da ti postrežemo z našim izborom njegove ponudbe. Na tej platformi se najde nekaj za vsakogar, ne glede na njegov izbrani žanr. Od kriminalnih dokumentarnih serij do komedij, pustolovščin in trilerjev, ki te ne bodo spustili s kavča, dokler jih ne pogledaš do konca. Za boljšo preglednost jih bomo razvrstili v več skupin, da se lažje odločiš, katere vsebine pridejo v poštev za tvoj gledalski okus.

Novi filmi

Čeprav je v času karantene tudi izhajanje novih filmov nekoliko upočasnjeno, na Netflixu vseeno najdeš lepo zalogo del, ki so bila posneta v zadnjih dveh letih. Mi ti priporočamo Marriage Story, ki s Scarlett Johansson v glavni vlogi prikazuje in tolmači vzpone in padce življenja v paru, njena čustvena narativa pa je navdušila mnoge kritike po vsem svetu. Sicer z ogledom tvegaš, da potočiš kakšno solzo in svoje možgane pošlješ v globok razmislek, a vsake toliko tudi kaj takšnega prija ob kozarcu vina, kajne?

Cel večer bo okupiral tudi The Irishman, kar tri in pol ure trajajoč gangsterski film Martina Scorseseja. V glavnih vlogah blestijo Al Pacino, Joe Pesci in Robert De Niro, dolga zgodba pa te nikakor ne bo uspavala, saj je navdušila tudi akademijo, ki je film nominirala v kar 10 kategorijah za Oskarja.

Če Netflixa slučajno nimaš, pa ti priporočamo tudi druge filme, ki jih letos nikar ne gre prezreti. Vsekakor velja doživeti korejski film Parazit, pa vojno satiro Jojo Rabbit, za malce lažji in komičen večer pa toplo priporočamo film Setha Rogana, ki se je tokrat preizkusil v vlogi producenta, glavne vloge pa prepustil petošolcem, ki se kot protagonisti v komediji Good Boys odlično odrežejo.

Stari filmi, ki so ponovno zbrani na Netflixu

V karanteni velja pregledati tudi filmske klasike, ki so ti v hitrem tempu normalnega življenja morda ušle mimo. Na Netflixu si v tem času lahko ogledaš Matrico, Tarantinov film Ubij Billa ena in dve, romantični celovečerec Blue Valentine, simpatično komedijo Invention of lying, Favnov labirint, kultni film V for Vendetta, dramo Jastog, izjemno igro Joaquina Phoenixa v filmu Her ter mnoge kultne grozljivke, ki so se v tem času znašle na Netflixovem seznamu.

Kultne serije

Če pa si napetost raje porazdeliš na več večerov, se seveda zateči k serijam, ki jih je v tem času res veliko. Vsem oboževalcem serije Breaking Bad priporočamo podoben žanr pod taktirko Jasona Batemana. Serija Ozark govori o družini iz Chicaga, katere oče prične prati denar za zloglasen mehiški kartel in predstavljaš si lahko, da se zgodba precej zaplete. Nepričakovanim preobratom ni konca, tri sezone, ki so zaenkrat na voljo, pa boš z odprtimi usti pogledala v nekaj dneh.

Nadvse priljubljena je trenutno tudi serija Money Heist španske produkcije, kjer skupina mladih pod vodstvom prekaljenega profesorja zavzame banko in med tem, ko tiskajo denar, v njej tedne držijo talce. Nadvse napeta zgodba, ki te bo posrkala vase.

Z novo sezono navdušuje tudi serija Krona o zgodbi angleške kraljice Elizabete II. Če si želiš o izvedeti več o njenem življenju, gotovo velja pogledati vse tri sezone. Med najbolj gledanimi ostajajo tudi Stranger Things, z odlično Millie Bobby Brown v glavni vlogi. Toplo priporočamo za malce adrenalina v karantenskih časih!

Dokumentarni filmi in serije

Bogat pa je tudi Netflixov zavihek dokumentarnih filmov in serij. O spletkah in razpletu zloglasnega glasbenega festivala Fyre se lahko poučiš v istoimenskem dokumentarcu Fyre, odličen je tudi dokumentarec o Woodstocku, ki so ga posneli ob 50 letnici slovitega glasbenega dogodka. V podobnem žanru najdeš tudi težko pričakovano zgodbo Taylor Swift z naslovom Miss Americana.

Od glasbe pa k zgodbam, ki bodo povzročile kurjo polt, bodisi zaradi razkritih tajnih informacij, bodisi zaradi načina razmišljanja protagonistov, ki so bili krivci mnogih atentatov in umorov v naši zgodovini. Veliko boš izvedela iz serije Dirty Money, šokirale pa te bodo tudi serije Evil Genious, Conversations with a Killer: Ted Bundy Tapes in Manhunt: Unabomber.

Če nisi entuziast nad psihološkimi profili skrajnežev, pa te na Netflixu seveda čaka tudi bogata zaloga splošnega znanja in razgledanosti. Serija dvajsetminutnih razlag o popolnoma različnih temah z naslovom Explained te bo poučila o vrednosti diamantov, pojmovanju lepote in še mnogih drugih stvareh, na voljo pa je tudi precej dokumentarcev o našem planetu in življenju na njem.

Na koncu pa velja izpostaviti tudi dokumentarno serijo, ki je v zadnjem času dvignila nemalo prahu, obnorela svet in sprožila nastanek neštetih memejev, ki jih, če še nisi gledala Tiger Kinga, nisi razumela. Omenjena serija je namreč gledalce celega sveta naravnost priklenila pred ekrane, ponovno pa sprožila celo preiskovanje izginotja moža ene izmed protagonistk serije.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)