Najvarčnejša družina na svetu: da bi prihranili, počnejo res ekstremne stvari

Zgodba družine, ki upravičeno velja za najvarčnejšo na svetu, je vse prej kot običajna.

23.4.2022 ob 6:39 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Najvarčnejša družina na svetu: da bi prihranili, počnejo res ekstremne stvari

Večina je vsaj do določene mere primorana varčevati. Obstajajo pa ekstremi, ki so varčevanje pripeljali do skrajnosti. Da to drži, dokazuje ameriška družina Melody in Rona Rose ter njunih dveh sinov.

Zaradi stila življenja so si pridobili naziv najvarčnejše družine na svetu, o kateri je televizijka hiša TLC posnela oddajo.

Po mnenju večine bivajo v (za današnji čas) nemogočih pogojih, a oni se s tem ne bi strinjali. Kajti, kar je najbolj zanimivo, tako ne živijo zato, ker ne bi imeli, temveč, ker hočejo.

Melody je v prej omenjeni oddaji povedala, da se s soporgom vedno trudita, da bi do dobrin prišla brezplačno in da bi čim manj zapravila:

"Tako skopuški smo, da si na dan delimo eno kad vode. Nikoli nismo o tako umazani, da bi morali pretiravati s šamponi in geli, skodelica teh zadostuje za cel mesec. Kar pa zadeva kopanja: kad napolnimo s hladno vodo, najprej se v njej okopa Ron, sledim jaz, nato še sinova," je povedala Melody in dodala, da je en od sinov nekoč izjavil, da bi se rad okopal v topli vodi, a mu starši tega niso dovolili.

Brez toaletnega papirja

"Ne kupujemo toaletnega papirja, uporabljamo časopis, ki ga dobimo brezplačno. Včasih mi kdo prigovarja, da naj mu dovolim, da nam kupi toaletni papir, a ne gre za to, da si ga ne moremo privoščiti, gre za to, da ga ne potrebujemo," pojasnjuje Melody.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kish B (@kishlb)

Luči se ne prižiga

Nadalje pripoveduje, da ne prižigajo luči, kadar je temno, uporabljajo baterijske svetilke: "Imamo elektriko, ampak je ne uporabljamo. Imamo tudi štedilnik na drva. Na njem zavremo vodo in v njej operemo oblačila tako hitro, kot to zmore pralni stroj, ki za svoje delovanje potrebuje veliko vode in elektrike."

Shranjevanje v zemlji

Družina je tako varčna, da nima niti hladilnika. Svežino živil ohranjajo tako, da jih zakopljejo v zemljo.

"Definitivno razumem, zakaj nekateri pravijo, da je naše obnašanje pretirano, vendar meni ni do tega, da bi bili takšni, kot so vsi," je še povedala Melody in dodala, da je njena družina varčevanje premenila v igro.

Najbolj ekstremna stvar

"Najbolj ekstremna stvar, ki sem jo naredila, je, da sem si izpulila vse svoje zobe in se tako izognila stroškom z njimi."

Kljub temu, da živijo v veliki prikolici, da bi prihranili na gretju, bivajo v enem prostoru in spijo v eni postelji.  "Vsi štirje spimo v eni veliki postelji. Tako se grejemo, prija nam razvajanje. Smo pač takšna družina," se priduša Melody.

Tudi, ko na obisk pridejo starejša hči, zet in njuni trije otroci, nočejo uporabljati delov prikolice, ki so, kadar so sami, zaprti.

Povzeto po portalu The Sun

Preberite še: S tem seznamom lahko letno prihranite več tisoč evrov (nasvet finančne svetovalke)

Morda vas zanima tudi: Le zato, ker je odprla usta, je pri kreditu prihranila osem tisoč evrov (izkušnja Slovenke, ki lahko pride prav)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)