Najbolj absurdni stereotipi o ženskah, ki jih prikazujejo hollywoodski filmi

Kakšno podobo bi si o ženskah ustvarili nezemljani, če bi nas spoznali le preko hollywoodskih filmov?

10.12.2021 ob 5:10 | Foto: imdb | Avtor: E. N.

Najbolj absurdni stereotipi o ženskah, ki jih prikazujejo hollywoodski filmi

Čeprav se je položaj žensk v družbi v zadnjih nekaj desetletjih precej izboljšal, smo v hollywoodskih filmih še vedno predstavljene v stereotipnih podobah. Danes pišemo o najbolj absurdnih, ki smo jih lahko ogledali na velikih platnih in malih ekranih.

»Grdo« dekle postane lepo, ko sname očala

V mnogih filmih smo lahko opazili ta vzorec. Noben fant se ni zaljubil v dekle, dokler je imela naravno skodrane lase in nosila očala. V hipu, ko se je uredila in jih snela, pa je postala prava lepotica. Samo spomnite se serije Grda račka, filma o princeskinem dnevniku in še bi lahko naštevali. Saj vemo, da to ne gre tako, kajne?

Ženske gredo spat z make-upom in se takšne tudi zbudijo

V filmih ženske redko vidimo nenaličene in s popolnim make-upom ležejo tudi v posteljo. Seveda vemo, da če bi to v resnici počele vsak dan, rezultat ne bi bila popolna jutranja podoba, temveč pa od ličil zapacan vzglavnik, aknasta koža in zlepljene trepalnice.

Vsako dekle si lahko privošči luksuzno stanovanje v lepi četrti

Večina filmskih zgodb o samskih ženskah njihova življenja postavlja v center mesta, v čudovito stanovanje. Samo spomni se deklet iz serije Seks v mestu, kjer je vsaka izmed njih živela v nepremičnini, ki si je v realnem življenju ob kariernih pogojih, kakršni so prikazani na ekranu, ne bi mogla privoščiti.

 

Vse neveste so na svoji poroki histerične

Si kdaj videla film, v katerem je (bodoča) nevesta mirna in sproščena? Mi tudi ne. Hollywood jih vedno prikazuje kot nore in histerične čustvene razvaline, ki se jim na dan poroke čisto zmeša. No, če si že kdaj bila gostja na kakšni poroki, verjetno veš, da temu ni tako kajne?

Ženske vedno pozabijo jakno

Ženske v romantičnih filmih nikoli niso oblečene temperaturi primerno. Vsakič pa jih na srečo reši moški, ki s seboj vedno nosi jakno in jim jo položi čez ramena. V resnici se nam zdi, da znajo ženske kar dobro oceniti vremensko situacijo in se obleči tako, da jih ne zebe.

Karieristke so zaposlene v svetu mode

Kadar filmi in serije v glavno vlogo postavljajo ženske s kariero, so navadno te vedno zaposlene v svetu mode. Samo spomni se na film Hudičevka v Pradi, v seriji Prijatelji je Rachel Green službovala pri Ralph Laurenu in tudi Netflixova Emilly gre v Pariz ravno s tem namenom.

Ženske so vedno do potankosti urejene, tudi če je konec sveta

Ne glede na to, ali bruha vulkan, se tresejo tla, Zemljo napadajo vesoljci … Ženske v filmih so vedno brezhibno naličene in urejene. In večino časa v takšnih situacijah brez težav tudi tečejo v petah. Ko bi bilo vsaj tako, kajne?

Ženske vedno doživijo orgazem po dveh minutah

Če si moški ustvarijo pričakovanja o ženskem orgazmu na podlagi filmov, od njih ne gre pričakovati prevelikega truda, saj Hollywood vedno prikaže nadvse hitro in učinkovito »opravljeno delo«. V resnici pač vemo, da izvenzemeljsko izkušnjo, kakršna je navadno prikazana v filmih, težko dosežemo le po nekaj dotikih.

Povzeto po Miss7

Preberi še: 10 fraz, ki jih moramo ženske prenehati uporabljati še DANES

Morda te zanima tudi: Ne, ne zmorete vsega, zmorete pa veliko (piše: Goga)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)