Da boste srečnejši, prenehajte s temi navadami

Vas te dni preganja slaba volja? Razpoloženje lahko na bolje spremenite precej hitro.

3.7.2015 ob 10:00

shutterstock_155565722.jpg

Vse, kar morate storiti je, da se znebite nekaterih stvari, ki vas vlečejo v negativo. Ne veste, katere so to? Naj vam pomagamo.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Odrecite se slabim nakupovalnim navadam. Največji stres nedvomno povzročajo visoki stroški in denarnica, ki jo debelijo računi, ne denar. Določite si mesečni proračun in za vselej pozabite na slabe nakupovalne navade. Pri tem vam pomaga članek Koliko lahko zares zapravite na mesec za obleke?


Da bo sreča res na vaši strani, si preberite še te članke:

shutterstock_88465894.jpg

Prenehajte čakati na popoln trenutek. Raje si ga ustvarite kar sami. Ali že leta hrepenite po sanjskih počitnicah? Si želite povišnice, a vas je strah govoriti s šefom? Nikoli ne bo nastopil popolni trenutek in to veste. Zato nehajte odlašati in vzemite stvari v svoje roke.

Omejite družabna omrežja. Ste se že večkrat zalotili, da neprestano preverjate Facebook, Twitter in Instagram in to vodi že v nekakšno obsesijo? Odklopite se s teh omrežij vsaj za kakšen teden in uživajte v resničnem življenju.

shutterstock_150290267.jpg

Zatrite željo po najboljšem. Vsi si vedno želijo najnovejši pametni telefon, tablico ali avtomobil. Na žalost živimo v družbi, kjer se veliko stvari meri v tem, kakšne napravice imate. A preden se spustite v nepremišljen nakup, razmislite, če novo igračko resnično potrebujete.

Prenehajte se primerjati z drugimi. Zakaj bi bili nekdo drug, če ste lahko vi? Unikat. Vemo, lahko se je primerjati z drugimi in s tem pri sebi iskati negativne stvari, a čas je že, da sprejmete sebe, saj na svetu ni vam enake osebe.

shutterstock_143247145.jpg

Odpovejte se prenatrpanemu urniku. Morda to ne bo izvedljivo ravno vsak dan, a vsaj enkrat na teden si stvari organizirajte tako, da boste lažje dihali in si vzeli kaj časa zase. Preberite knjigo, specite piškote, odpravite se na dolg sprehod, ... Napolnite si baterije.

Prenehajte se zanašati na druge za svojo srečo in izpopolnjenost. Sami ste odgovorni za svoje popolno življenje, zato se osredotočite nase. Proste trenutke izkoristite za uživanje sami s seboj, predvsem pa se naučite uživati v svoji lastni družbi. Ta je najboljša.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)