Bankovec za pet, ki je vreden 500 evrov: preverite, če je v vaši denarnici

Obstajajo bankovci, ki močno presegajo svojo nominalno vrednost.

3.8.2021 ob 5:20 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Bankovec za pet, ki je vreden 500 evrov: preverite, če je v vaši denarnici

Med evrskimi bankovci so primerki, ki so med zbiratelji papirnatega denarja prav posebej iskani in zato njihova numizmatična vrednost močno presega nominalno.

Ker jih numizmatiki hitro odkrijejo in poskrbijo, da pridejo v njihove zbirke, jih med populacijo kroži le malo, s tem se močno poviša njihova vrednost.

Na prvem mestu gre tu omeniti bankovce za pet evrov. Tržna vrednost nekaterih nominalno presega tudi za stokrat. Kar pomeni, da bi za bankovec za pet, od nekoga lahko iztržili celih 500 evrov.

Kateri pa so to? Vzemite bankovec za pet evrov in natančno poglejte številko v zgornjem desnem kotu. Ta označuje serijo, v kateri je bil natisnjen in le redko se zgodi, da je sestavljena iz petih enakih cifer, ki si sledijo, denimo 77777 ali 99999.

 

Če je v vaši denarnici takšen petak poskrbite, da bo ostal nepoškodovan predvsem pa, da ga ne boste zapravili, saj vam lahko prinese ogromno denarja.

Tiskarka napaka, ki se lahko izplača

Včasih tiskarske napake znatno povišajo zbirateljsko vrednost. Ena takšnih je doletela serijo bankovcev za 50 evrov, na zaščitnem traku katerih je namesto 50 zapisana vrednost 100.

Ko vam torej v roke pride bankovec za 50 evrov, pod močno svetlobo preverite vrednost na zaščitnem traku. Numizmatiki so za bankovec z napako pripravljeni odšteti tudi do sedemkrat več, kot je zapisano na njem.

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Končno razlaga za žensko obsedenost s čevlji

Morda vas zanima tudi: Prazen račun, do plače pa še cel teden? Pet razlogov, zakaj ti denar prehitro polzi iz rok


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)