4 pravila, ki se jih moraš držati, ko nakupuješ na razprodajah

Modne trgovine v teh dneh navdušujejo s popusti, a udeležba na razprodajah nas lahko stane kar nekaj denarja.

8.7.2021 ob 5:15 | Foto: Clem Onojeghuo, Artem Beliaikin/Unsplash | Avtor: E. N.

4 pravila, ki se jih moraš držati, ko nakupuješ na razprodajah

Poletnemu nakupovanju se je težko upreti, sploh, če so modni kosi na voljo po znižanih cenah. Pisane obleke, drzne plapolajoče hlače in odbite kopalke kar kličejo po nakupu in če si se v tem obdobju odločila, da začneš varčevati z denarjem, bo potrebne kar nekaj močne volje, da ne bi vsaj del prihrankov zapravila za oblačila.

Velikokrat se nam zgodi, da nas sezonska znižanja namreč popolnoma zmedejo in se z njih vrnemo s polnimi vrečkami kosov, ki jih po neznižanih cenah morda sploh ne bi kupili. Da bi se izognila brezglavemu zapravljanju, se zato vedno, ko se odpraviš po razprodajah, drži spodnjih štirih pravil.

Najprej preveri svojo omaro

Če boš v trgovino vstopila brez plana, se ti ne piše dobro. Preden se odpraviš nakupovat, doma vedno preveri vsebino svoje omare. Zapiši si, katere kose bi zares potrebovala in kaj ti v omari res manjka. V trgovini pa si nato dovoli nakup največ enega dodatnega kosa, ki ga nisi zapisala na seznam.

Ne kupuj zato, ker je znižano

Saj vemo kako to gre. Oh, ta srajčka je znižana za 50 odstotkov, res jo je potrebno kupiti. Na koncu pa ta isti kos nikoli uporabljen za vedno obvisi v tvoji omari. Če so oblačila znižana in na voljo po super ugodnih cenah, to še ne pomeni, da je njihov nakup obvezen. Pozorna bodi sploh pri kosih, ki so izjemno sezonski. Ne kupuj tiste pisane majice z volančki, ki je bila letos modni hit, že čez mesec pa se je boš naveličala. Prav tako ne tiste izrezane oblekice, ki je sicer na voljo po ceni 10 evrov, a res ne veš, če si jo boš upala obleči.

Seštevaj celoto

Preden se odpraviš po nakupih, si določi budget, katerega ne smeš prekoračiti. Če boš brezglavo kupovala ugodne kose, ki stanejo le 5, 10, ali 15 evrov, lahko seštevek na koncu še vedno znaša veliko. Namesto treh poceni majic pa si lahko privoščiš že kakšen dražji kos, ki ga bolj potrebuješ ali pa si ga želiš že dlje časa.

Vlagaj v temeljne kose

Razprodaje boš najbolj pametno izkoristila, če si boš takrat kupovala temeljne kose. Izkoristi znižanja, da si končno kupiš tisto usnjeno jakno, ki si jo ogleduješ že nekaj časa. Ali pa tiste superge, ki so se ti brez popusta zdeli absolutno predragi. Na takšen način denarja ne boš brezglavo zapravljala, temveč boš kupila tisto, kar res potrebuješ in to po nižji ceni. 

Preberi še: Najlepše obleke, ki jih lahko nosiš na poletnih porokah (in česa ne smeš obleči)

Morda te zanima tudi: Poletni modni trend: Velika modrina


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)