6 stvari, ki jih razumejo samo ženske, ki so noseče poleti

Poletje in trebušček, sliši se super, a ni vedno tako.

22.8.2018 ob 6:05

nosecnost_poletje_trbuscek_kopalke.jpg

Nosečnost velja za enega izmed najlepših življenjskih obdobij, a tiste, ki imajo trebuščke okrogle poleti, vedo, da vročina, ki smo ji priča v teh tednih, povzroča nosečnicam kar nekaj nevšečnosti. Od takšnih, da so jim prav le natikači, do takšnih, da jim je vroče, tudi ko je klima nastavljena na maksimum. 

Natikači, obutev številka ena

Naj se sliši še tako smešno in nenavadno, obuvanje v nosečnosti je lahko zahteven proces. Sklanjanje in zavezovanje čevljev je lahko ob velikem in okroglem trebuščku velik izziv, zato so poletne nosečnice presrečne, da se jim za obuvanje natikačev ni potrebno skloniti. Sklanjanje pa ni edini razlog, zakaj so natikači najljubša obutev nosečnic. Pogosto se dogaja tudi, da še posebej poleti nosečnicam otečejo noge, zato kaj drugega kot natikačev niti ne spravijo na noge.

Skok v kopalke in presenečenje

Večina nosečnic, sploh tistih, ki so sredi poletja še v bolj zgodnji nosečnosti, ne pomisli na to, da bi jim bile lahko kopalke že premajhne. Če se še vedno stlačijo v stare jeans hlače in majico, to ne pomeni, da jim bodo prav tudi kopalke. Mnoge tako šele tik pred odhodom na poletni oddih ugotovijo, da so jim kopalke, ki so jim bile lansko leto kot ulite, letos konkretno premajhne. Ni nujno, da je nosečnica pridobila veliko kilogramov, običajno se ravno v prvih treh mesecih prsi povečajo toliko, da so kopalke, kljub temu, da še ni trebuščka, premajhne.

Vročina, vročina, vročina

Ko nosečnica posluša nenoseče osebe, ki tarnajo, da jim je vroče, bi zagotovo najraje zakričala. Prenašanje vročine in vročinskih valov je v nosečnosti na povsem drugem nivoju. Kljub klimam, ventilatorjem, hladnim prham in še čem, se večina nosečnic nikakor ne more ohladiti in uživati v poletnih dneh. Njeno najljubše poletno oblačilo so spodnjice in nedrček, škoda le, da se v tem lahko prosto sprehaja le v zavetju svojega doma.

Lahka in sveža hrana na vsakem koraku

Sadja in zelenjave je v poletnih mesecih v izobilju, kar pomeni, da je poletje idealen čas, da nosečnica izkoristiti vse darove narave. Prehrana obogatena s sezonskim sadjem in zelenjavo ne vpliva blagodejno le na njo, temveč je izjemno pomembna tudi za otroka, ki raste pod njenim srcem. Melone in lubenice so večkrat tiste, po katerih še posebej hrepeni nosečnica.

Hlače nujno zlo, obleke so najboljša izbira

Zakaj bi zapravljala gore denarja za nosečniške hlače in majice? Nosečnice vedo, da se bodo poleti najbolje počutile v lahkotnih in zračnih oblekah. Naj bodo dolge ali kratke ni važno, saj so veliko bolj udobne za rastoče trebuščke kot hlače. Poleti je nosečnicam tako prihranjenih veliko stroškov, saj večina poletna oblačila izbrska kar v omari.

Nihče ne obsoja nosečnice, ki je sladoled

Številne ženske, ki so v blaženem stanju, čutijo močno željo po sladoledu. Ko si to željo želijo nosečnice potešiti sredi marca ali decembra, jo vsi gledajo po strani, poleti pa se to nikoli ne bo zgodilo. Slastno kepico sladoled lahko dobite na vsakem koraku, je pa potrebno opozoriti tudi na to, da pretiravanje s sladoledom lahko privede do hitrega in večjega pridobivanja teže, kot bi si nosečnica morda želela. Tako kot pri vsaki drugi stvari, je tudi tu potrebna zmernost.

Napisala: P. Pa.
Foto: Thinkstock, Instagram

Preberite še: 7 stvari, s katerimi vsak dan (nevede) škodujete svoji lepoti ali pa To je lahko vzrok, da vam občutno bolj izpadajo lasje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)