10 najlepših hrvaških plaž, ki jih morate obiskati (poletje 2018)

Še ne veste, kam bi se letos odpravili na dopust? Hrvaške plaže so blizu in preprosto čudovite.

28.5.2018 ob 7:28

najlepse_plaze_hrvaska_makarska.jpg

Hrvaška obala še vedno velja za najbolj priljubljeno poletno destinacijo med Slovenci. Peščene, kamnite, prodnate, divje, nudistične … za vsak okus se tam kaj najde. A kljub temu, da hrvaške plaže večina od nas dobro pozna, boste morda med temi desetimi našli kakšno idejo za letošnji pobeg na lepše.

1. Moščeniška Draga

Majhno obmorsko mesto velja za enega najlepših v Krvarnerju. Ima dve plaži, mestno in plažo Svetega Ivana. Ko na mestni plaži mrgoli kopalcev, vzemite pot pod noge in se sprehodite do plaže Sv. Ivana, kjer je običajno precej manj turistov. Voda je bistra in zaradi številnih izvirov sladke vode nekoliko bolj hladna, a ravno pravšnja za poletno osvežitev. Moščeniška Draga je odlična, v kolikor za oddih na morju nimate več dni časa, saj ste lahko tam že v dveh urah, če se tja odpravite iz Ljubljane. 

2. Sakarun

Dugi otok je pravi mali raj za tiste, ki se navdušujejo nad jadranjem. Po videzu spominja na tropski otok. 800 metrov dolga plaža v bližini nasij Veli rat, Soline in Božava je bila pred kratkim uvrščena tudi na seznam najlepših zalivov na svetu. Turkizno modro morje in beli pesek, ki prekriva morsko dno, vabi samo po sebi. Ko si boste na spletu ogledali še več fotografij, boste naravnost obnemeli.

3. Brela

Makarska riviera, ki se razteza od Brel do Gradca velja za eno najlepših na hrvaški obali. Plaže so prodnate, senco in hlad na plaži pa zagotavljajo borovci. Prava paša za očit je tudi naravni park Bikovo.

A post shared by @gunn.overn on

4. Plaža Mlini, Ždrilca

Paklenski otoki veljajo za pravi naravni biser. Ena izmed najlepših plaž na Paklenskih otokih pa je gotovo plaža v majhni ribiški vasici Mlini. Velja za pravo oazo miru in čiste vode, saj so zanjo značilni številni izviri pitne vode. 

A post shared by All Hvar⚓ (@allhvar) on

5. Zlatni rat

Ko govorimo o najlepših hrvaških plažah, nikakor ne smemo pozabiti na Bol na braču. Zlatni rat velja za eno najlepših in najbolj priljubljenih plaž v svetovnem perilu. Zanj je značilno tudi to, da zaradi morskih tokov ves čas spreminja svojo obliko. Nič nenavadnega, da zaradi tega velja za pravo znamenitost.

6. Lumbarda, otrok Korčula

Otok Korčula je vabljiv in mamljiv že sam po sebi, plaža v vasici Lumbarda pa bo zadovoljila še najbolj zahtevne turiste. Čeprav je zanjo značilna plitka voda, vas to ne bo odvrnilo, da bi uživali na njej.

A post shared by Fabio Melchiorre (@fabme81) on

7. Sveti Ivan, Lubenice

Lubenice so pod unescovo zaščito zato ni nič čudnega, da velja za eno najlepših plaž na svetu. Za Lubenice so značilne bele kamnine, do plaže Sveti Ivan pa je mogoče priti le, če vzamete pot pod noge ali po morju. Glede na to, kaj vas bo 40 minutni hoji čakalo, je vredno vsakega koraka.

A post shared by Eva Kropiunik (@ek_dressage) on

8. Rt. Kamenjak

Verjetno ga ni Slovenca, ki ne pozna Kamenjaka. Velja za pravo naravno znamenitost, kjer bodo na svoj račun prišli tisti, ki iščejo divje, samotne in čiste plaže. Zaradi številnih pečin je nadvse priljubljena nad adrenalinskimi navdušenci, ki skačejo iz visokih pečin v sveže morje.

9. Mali Bok, Cres

Mali bok je plaža, ki je obdana s klifi in skalovjem. Odlična je za tiste, ki obožujejo potapljanje, saj voda hitro postane globoka in tako ponuja številne priložnosti za raziskovanje morskega dna.

10. Stiniva, Vis

Vis je v zadnjih letih postal nadvse priljubljena turistična destinacija. Stiniva pa je ena izmed tistih plaž, za katero se bo potrebno nekoliko potruditi, da boste prišli do nje.

A post shared by Decolar.com (@decolar) on

Avtorica: P. Pa.
Foto: Instagram, Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)