Na plaži: Pet bolj zdravih prigrizkov od čipsa

A prav tako okusnih.

12.8.2016 ob 5:30

plaza_shutterstock_387610156.jpg

Ker veste, da vas na plaži hitro popade lakota, se nanjo nikoli ne podate brez obveznih prigrizkov. Znova razmišljate o čipsu, gaziranih pijačah in slanih palčkah? Pomislite še enkrat in vzemite s seboj kaj bolj zdravega, a prav tako okusnega. Kaj naj torej roma v vašo hladilno skrinjo?

Več koristnih nasvetov najdete na Facebooku

Sadna voda

Ste se že malce naveličali običajne vode? Torej s seboj na plažo odnesite sadno. Priprava je preprosta: Zvečer v steklenico stresite izbrano narezano sadje, dodajte listke mete ali bazilike, vse skupaj prelijte z vodo in zjutraj pospravite v torbo, ki vas bo spremljala na plažo. S sadno vodo boste telesu dovajali tekočino, vitamine in minerale, sebe pa razvajali z okusom.

plaza_voda_shutterstock_280415267.jpg

Domače ledene lizike

Seveda se je težko upreti zgovornemu sladoledarju, ki prodaja priljubljeno sladico, a veliko bolj zdrave ledene lizike lahko pripravite zvečer, preden se podate na plažo:
V kalupe nalijte jogurt, ki ste mu dodali sveže sadje, primešajte malo medu in kokosove vode, vse skupaj zamrznite in v hladilni torbi odnesite s seboj. Pojejte jih čimprej, da bi vas resnično pohladile.

Granola

Čeprav si jo običajno privoščite za zajtrk, je lahko tudi odličen prigrizek, ki vas bo razvajal na plaži. Sami izdelajte takšno iz sestavin, ki jih imate radi: kosmičev, posušenega sadja in semen sončnic ter jo grizljate namesto čipsa ali drugih, zdravju manj prijaznih malic.

plaza_shutterstock_366482015.jpg

Humus in zelenjava

Obožujete omakice, v katere lahko pomakate slane krompirčke ali rezine kruha? Pod žgočim soncem si jih prav tako lahko privoščite, le v malce bolj zdravi različici. Humus, namaz iz čičerike, pripravite doma, ga zaprite v posodo, odnesite na plažo in vanj pomakajte stebla zelene, korenčke ter podobne plodove narave.

plaza_shutterstock_332039459.jpg

Sir in krekerji

Če ste za kaj bolj konkretnega, pa s seboj vzemite nekaj zavojčkov polnozrnatih krekerjev in kremnega sira. Navdali vas bodo z beljakovinami ter sestavljenimi ogljikovimi hidrati in z njihovo pomočjo boste siti dlje. Če prisegate na trd sir, pa ne pozabite na nož in na dejstvo, da se ta odlično poda k najrazličnejšemu sadju.

Avtorica: M. F.
Foto: Purewow


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)