»Zapustila sva cerkev in postala svingerja. To je rešilo najin zakon« (resnična zgodba)

Zgodba para, ki je povsem spremenil religiozno in spolno življenje ter tako rešil zakon.

20.9.2022 ob 8:15 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

»Zapustila sva cerkev in postala svingerja. To je rešilo najin zakon« (resnična zgodba)

36-letna Stephanie in 38-letni Billy Ledbetter iz Marylanda sta se leta 2004 srečala na letališču, se zaljubila, poročila in po 17. letih skupnega življenja postala svingerja.

Njuna odločitev mnogih ne bi presenetila. Kajti, kot sta povedala, je na spletni aplikaciji, kjer spoznavata druge pare, v primerjavi z lanskim letom za 22 odstotkov več nemonogamnih kot monogamnih zvez.

Tako pa sta za Daily Star opisala življenje pred, razloge za in življenje kot del svingerske skupnosti:

"Med 17-letnim zakonom sva preizkusila domala vse seksualne igračke, ki jih lahko kupiš na spletu.

Moj dragi je hotel še malo bolj začiniti zadeve in zaupal mi je fantazijo, ki je vključevala družbo v najini postelji. Nisem se čudila, ni me šokiral in nisem ga zavrnila, rekla pa sem mu, naj mi da nekaj dni, da raziščem možnosti.

Pri sebi sem zaključila, da to ni nekaj, o čemer sama nikoli ne bi sanjarila, nisem pa bila najbolj naklonjena ideji, da bi seksala z drugim moškim. A na drugi strani me je privlačila misel, da bi to počela z drugo žensko.

To sem mu povedala in odločila sva se, da bova zaživela na polna pljuča. Naju pa je pri tem ovirala vera. Zato sva jo letos zapustila in začela iskati nove izkušnje. Hotela sva razširiti krog prijateljev, kajti dojela sva, da morava živeti po svojih merilih in ne po merilih cerkve, v katero nikoli nisva prav trdno verjela," pripoveduje Stephanie.

Iskanje rešilnih bilk

Zanimivo je, da sta se prav po zaslugi religije spoznala, saj sta se tedaj, ko sta se prvič videla na letališču, oba vračala z romanja, pol leta po prvem srečanju sta se poročila.

Stephanie pripoveduje, da jima v zakonu ni bilo vedno lahko. Ko sta ga sklenila, sta bila oba zelo mlada, ona stara 18 in on 21 let. Billy je bil deset let njunega zakona v vojski, za dva mala otroka je tedaj, ko je bil odstoten, skrbela sama. Veliko so se selili in živeli v tujini, kjer ni imela blizu prijateljev ali članov družine, ki bi ji pomagali.

Tedaj sta bila oba pod stresom. Bilo je težko in Stephanie se je velikokrat zatekla v cerkev, kjer je imela svoj krog podpornikov in somišljenikov. A potem, ko sta se odločila za drugačno pot, je njuna zveza šele zares zaživela.

Neprecenljiva komunikacija in jasna pravila

"Kot svingerski par sva se veliko naučila o kompromisu in komunikaciji. Veliko več, kot vsa leta prej v cerkvi. Sedaj sva odprta do vsega in najin odnos je veliko globlji, kot je bil nekoč.

Ustvarila vsa varno mesto, kjer lahko govoriva o vsem, o izkušnjah, o tem, kaj nama je manjkalo v zakonu, kajti bila sva že tik pred razhodom.

Svinganje nama je stoodstotno rešilo zakon," je dejala in pojasnila, da je ona cerkev zapustila pred enim letom, Billy pa se je od nje odmaknil že prej, še ko je bil zaposlen v vojski.

Par ima določena pravila, s pomočjo katerih zadeve tečejo gladko. Oba smeta denimo pred zmenkom z drugim parom popiti največ dve pijači, kondomi so obvezni, vzglavnik pa je varna beseda, s katero drug drugemu dajata vedeti, da jima ni prijetno in da bi rada odšla.

Poleg tega mora izbrani par privlačiti oba in dokler trajajo igrice, morata oba biti v istem prostoru.

Vzajemna odločitev za lepše življenje

"Najbolj priljubljen del najinega novega življenja je dejstvo, da sva lahko oba povsem svobodna. Obožujem vse nove izkušnje, ki jih imava s pari, ki razmišljajo podobno kot midva sama," pripoveduje Stephanie in dodaja, da s soprogom dan pred novim srečanjem namenita samo sebi ter skrbi zase. Uživata namreč v pripravah na intimno srečanje in na dejstvo, da data za skupne trenutke vse od sebe.

"Po najinem prvem svingerskem večeru se mi je zdelo, kot da mi  je z ramen padlo veliko breme. V naslednjih mesecih sem izgubila devet kilogramov, soprogov šef je opazil, da je Billy postal veliko produktivnejši," niza Stephani, ki je prepričana, da njun način življenja deluje, ker sta se zanj odločila oba.

Ona z Billyjem govori o vsem, ničesar ne skrivata drug pred drugim in tako lahko ohranjata srečno ter kvalitetno zvezo.

Preberite še: »Pri 18-ih sem spoznala sorodno dušo. On jih je imel 42 in bil poročen« (resnična zgodba)

Morda vas zanima tudi: »Zapustila sem moža, sanjsko hišo in kariero. Dojela sem, da sem lezbijka« (resnična izpoved)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)