Res preproste navade, ki vam bodo pri hujšanju v veliko pomoč

Ni jih težko umestiti v vsakdan.

25.3.2018 ob 4:45

hujsanje_ThinkstockPhotos-590278008.jpg

Odločili ste se znebitii nekaj odvečnih kilogramov in sprašujete se, kako se lotiti zadeve, da bi bili kar najuspešnejši. Prehranska strokovnjakinja Leslie Langevin svetuje: "Pozabite na stroge diete in v vsakdan umestite tri preproste navade, ki vam bodo ob primerni vadbi nedvomno v veliko pomoč."

Jejte več zelenjave

Mame so imele prav in Lesile se z njimi strinja: jejte več zelenjave. Zelenjava je nizkokalorična, ob tem telesu dovaja pomembne vitamine in minerale. Zaradi teksture jo je treba žvečiti dlje, zato hitro zagotovi sitost, v njej prisotne vlaknine dolgo zadržijo občutek polnega želodca in tako boste ob njej lažje pozabili na nezdrave prigrizke. Vključite jo v vsak glavni obrok in si jo privoščite za malico. Kuhano ali surovo, vsaka ima na zdravje in postavo pozitiven vpliv.

Jejte, ko ste lačni

Nasvet se zdi povsem razumljiv, a priznajte,  da velikokrat po hrani posegate, ko vam je dolgčas, ko ste utrujeni, žalostni, ko ste v družbi in ob podobnih priložnostih, ki niso povezane z lakoto. Leslie svetuje, da si hrano privoščite le, kadar vas na potrebo po novem zalogaju opozarja želodec. Tako se boste izognili nepotrebnemu vnosu kalorij. "Preden karkoli položite v usta, se vprašajte, če ste res lačni ali vam le dišijo slastni piškoti, ki jih imate v omari. Ta preprosta navada vam bo nedvomno pomagala do vašega cilja," je prepričana strokovnjakinja.

Pijte več vode

Velikokrat se zgodi, da občutek žeje zamenjate za lakoto. Tedaj namesto, da bi popili kozarec vode, pojeste kos kruha. Vsak dan bi morali popiti vsaj osem kozarcev vode in z njo redno skrbeti za pravilno navlažen organizem. Kupite si bidonček, ga vedno nosite s seboj in ga, ko je prazen, napolnite z novo zalogo. Tako boste vedeli, da vode popijete dovolj in vas ne bo premagala želja po hrani tedaj, ko telo v resnici potrebuje tekočino.

Avtorica: M. FL., povzeto po Pop Sugar
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)