Odlični razlogi, da danes vstaneš s kavča

Čeprav bi res najraje na njem preležala cel dan.

7.1.2018 ob 6:10

vadba_micna.jpg

Povsem razumljivo je, da bi včasih kakšen dan najraje prelenarila. Da bi samo ležala pod toplo odejo. Da ne bi počela ničesar. A ne glede na to, da se ti zdi ideja še tako mamljiva, je nikar ne uresniči. Poglej nekaj dobrih razlogov, zakaj vendarle vstati. Pa čeprav samo za kakšno urico.

Vzela si boš čas samo zate

Če te gnjavi sestra ali si je fant prilastil daljinski upravljalec, lahko preprosto pobegneš. Podaj se na svež zrak, si zavrti dobro glasbo in si vzemi nekaj časa samo zase. Počutila se boš kot prerojena.

Boljše volje boš

Že med zmerno vadbo se v telesu sproščajo endorfini, ki zagotavljajo občutke sreče. Teh na kavču ne boš deležna.

Zmanjšala se bo količina stresa

Med zmerno vadbo (ker do intenzivne ti tako ali tako ni) se v organizmu upočasni izločanje stresnega hormona kortizola. Manj, kot je tega, manj je stresa in napetosti.

Dobro je za možgane

Vadba spodbuja delovanje možganov in pripomore k boljšemu spominu ter koncentraciji. Po njej ti bo takoj vse bolj jasno.

Samozavestnejša boš

Ne gre za to, da oblikuješ mišice in izgubljaš kilograme. S telesno aktivnostjo se izboljšujeta tudi koordinacija ter ravnotežje in krepi samozavest.

Zagotovo boš bolje spala

To so dokazale številne študije: ljudje, ki zmerno vadijo, lažje zaspijo in bolje spijo kot tisti, ki na kavču cel dan dremajo .

Spoznala boš nove prijatelje

V telovadnici ali na teku skozi gozd ali park boš spoznala ljudi s podobnimi interesi in tako kaj lahko dobila nove prijatelje.

Nekomu boš lahko v navdih

Ne da bi se tega sploh zavedala, boš prijateljici ali kolegici za vzor. Saj veš, kako pravijo: zgledi vlečejo. In če so zgledi dobri, lahko še nekomu pomagajo do boljše volje in počutja.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)