Najboljša telovadba za tiste, ki telovadbo sovražijo

Mimogrede se boste razmigali.

3.6.2017 ob 5:10

ples.jpg

So ljudje, ki ničesar ne obožujejo bolj, od poležavanja v zatemnjeni sobi s slušalkami na ušesih. Zanje je višek telovadbe zavijanje z očmi, kadar jim kdo namigne, da bi se bilo včasih vendarle pametno malce razmigati. A ker se globoko v sebi zavedajo, da imajo tisti, ki jih k vadbi spodbujajo prav, bo zanje dobrodošla novica, da obstaja takšna, ki je na kožo pisana vsem, ki telovadbo sovražijo.

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku.  

Ples namesto teka

Ker vam gre ob misli, da bi morali sesti na kolo ali obuti superge in odteči vsaj kakšen kilometer, kar na jok, izkoristite zvoke iz slušalk malo drugače: ob njih zaplešite v stilu Beyoncé in Draka.

Ples je, čeprav ni videti tako, izjemno intenzivna vadba, kar pomeni, da srce ob njem hitreje poganja kri po žilah, dodobra pa se razgiba vse vaše telo. Predstavljajte si, da ste v klubu in pozabili boste, da v resnici telovadite, ter tako mimogrede koristite telesu.

In še nekaj: tako kot vsaka vadba je tudi ples še zabavnejši, kadar se mu predajate v družbi.

PREBERITE še // Za užitkarice: Najbolj sproščujoči načini porabe kalorij

Vodni športi

Bivanje ob vodi je tako prijetno in pomirjujoče. Zakaj torej ne bi izkoristili prihajajočih vročih dni in ob šumenju valov porabili še nekaj kalorij?

Supanje sprva ni ravno preprosto, a ko boste osvojili tehniko, boste nedvomno združili prijetno s koristnim in mimogrede pospešili pretok krvi, hkrati pa uživali ob pogledu na mirno gladino jezera. (Ob enem boste okrepili še vaše ravnotežje).

Tudi plavanje je prijetno, sproščujoče, ob njem nimate občutka, da se naprezate, a vendarle med njim delujejo čisto vse mišice vašega telesa. Bi raje sedeli? Torej se odločite za veslanje. Že takšno, z minimalnim naporom krepi mišice rok, nog in pljuča.

Nedvomno poletje in bivanje ob jezerih, rekah in morju ponuja nešteto možnosti za rekreacijo(ter ob enem meditacijo) vseh tistih, ki jim misel na vadbo ne diši preveč.

PREBERITE še // Devet citatov zvezdnic, ki vas bodo spodbudili k vadbi

Hoja po gozdu

Le kaj je lepšega, kot ob poslušanju petja ptic hoditi v senci mogočnih dreves? V resnici se sploh ne boste zavedali, da v prijetnem hladu v bistvu telovadite. Sploh, če so na vaši poti tudi vzponi in spusti. Nagrada: bivanje na svežem zraku, lepi razgledi in zdravo telo.

Vsakodnevna opravila

Hišna dela so neizbežna. Drži, niso ravno prijetna, a če boste nanje pogledali kot na obliko vadbe (kar nedvomno so), bo vse mnogo lažje. Denimo: za 45 minut kuhanja telo porabi 100 kalorij. Res je, ne tako veliko, kot med uro aerobike, a ko to združite s sesanjem, brisanjem prahu in pomivanjem tal, se nabere kar lepo število. Saj veste, kako pravijo: kamen na kamen palača, opravilo na opravilo pa pospravljeno stanovanje in zraven še zdravo telo.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)