Le toliko minut vadbe na dan je že super!

Odkritje, ki ga boste zagotovo veseli.

12.4.2018 ob 3:56

sport_telovadba_punca_zoga.jpg

Ste na 40 minutnem tečaju skupinske vadbe in ko vaš pogled ošine uro, z nezadovoljstvom ugotovite, da je od tedaj, ko ste stopili v telovadnico, minilo komaj 15 minut. Zagotovo ste se že kdaj zalotili, kako se pri sebi pritožujete nad dolžino vadbe in kako se čas med njo nikamor ne premakne.

Zato poglejte dobro novico: kot dokazuje ena zadnjih raziskav, ni nobene potrebe, da bi za vse pozitivne učinke telesne aktivnosti na telo, sobno kolo vrteli v, kot se vam zdi, nedogled.

Študija, katere rezultate povzema publikacija Journal of the American Heart Association je vključevala 4840 moških in žensk, starejših od 40 let. Njen namen je bil ugotoviti, koliko minut naj bi oseba namenila zmerni vadbi, da bi ta prinašala koristi za zdravje.

Nobeno presenečenje ni znova potrjeno dejstvo, da redna telesna aktivnost znatno pozitivno vpliva na počutje, zdravje ter na pričakovano življenjsko dobo. Je pa zagotovo presenetljiv podatek, da si v ta namen zanjo ni treba vzeti veliko časa.

Učinki te se namreč pokažejo že po desetih minutah, ključno pri tem je, da si jih zanjo odmerite vsak dan. 

Kot je za New York Times povedal William Kraus z univerze Duke, kjer so študijo izvedli v sodelovanju z ameriškim nacionalnim inštitutom za raziskovanje raka, vsaka redna aktivnost šteje.

Kar pomeni, da lahko mirno izpustite maratonske teke ali znojenja v telovadnici in se podate na krajši sprehod. Le poskrbite, da si boste zanj vsak dan vzeli čas.

sprehod_gozd.jpg

Avtorica: M. FL.
Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)