Kate Hudson: 8 stvari, zaradi katerih ima tako hudo postavo

Kate Hudson ve, kaj je tisto, kar pripomore k lepi postavi in zdravemu duhu.

28.5.2018 ob 5:41

kate_hudson.jpg

Ne, niso dobri geni tisti, katerim se Kate Hudson lahko zahvali za svojo lepo postavo. Ta je rezultat pravilne prehrane, vadbe ter pravih načinov sproščanja. Čemu pripisuje največ zaslug, je povedala za britansko izdajo Cosmopolitana.

Pilates, pilates, pilates

Kate obožuje pilates. Kot je povedala v intervjuju za omenjeno revijo, je njeno telo že po naravi dokaj atletsko, v otroštvu in med odraščanjem je igrala nogomet ter plesala, sedaj pa na prvo mesto postavlja pilates.

"Obožujem to vadbo. Ne samo, ker so med njo aktivne vse mišice mojega telesa, temveč tudi, ker se potem, ko se umirim, počutim odlično," je nanizala pozitivne učinke njej najljubše oblike razgibavanja.

In kako pogosto si zanjo vzame čas? "Vsaj trikrat na teden, seveda treninge prilagajam urniku in potovanjem, a načeloma od svoje rutine ne odstopam."

Ne skrbi le za telo

Zaveda se, da tudi možgani potrebujejo redno aktivnost. Zato rada pleše in uživa ob dobri glasbi, ter se na takšen način tesneje povezuje s telesom.

"Obožujem ples. Rada imam aerobiko brez uteži. Delam samo s svojim telesom. Ples je vadba, ki pozitivno vpliva tako na mišice, kosti, sklepe, kot na male sive celice, kajti plesni koraki zahtevajo usklajeno delovanje misli in telesa. Zagovarjam tezo, da pri skrbi za lepo in zdravo telo ne smemo pozabiti tudi na jasne misli in zdrav duh. Ples omogoča oboje."

Dobra glasba ji pomaga

Da je ples tesno povezan z glasbo, je seveda povsem jasno. In čeprav Kate med plesom in aerobiko sledi sodobnim, pop ritmom, tedaj, ko teče ali se predaja kateri drugi vadbi, prisluhne drugačnim melodijam.

"Ne, na moji play listi ni tistega, kar običajno doni iz radijskih valov. Raje, kot tako imenovanemu mainstreamu, prisluhnem alternativnim ritmom," je pojasnila zvezdnica in dodala, da je pred nekaj leti, ko je trenirala za triatlon, res veliko tekla.

Tedaj je poslušala skupino Arcade Fire ... "Vsekakor ne nekaj, kar bi mi oboževalci pripisali, a meni je bila ta glasba v odlično spodbudo."

Redno menja treninge

Res je, da pilates ostaja stalnica, se pa Kate dobro zaveda, da telo potrebuje spremembe in to vselej upošteva. Ko se ji zazdi, da so njene mišice z določenimi gibi že preveč domače in jim zato ne nudijo pravega izziva ter ne zagotavljajo pričakovanega učinka, spremeni treninge in poskrbi, da vadba nikoli ne postane dolgočasna.

Posluša svoje telo in ne drugih ljudi

Ni je telesne aktivnosti, ki bi odgovarjala vsem. Zato se Kate ne ozira na takšne in drugačne nasvete, temveč vedno upošteva individualno zdravje in potrebe.

"Vsi bi neko splošno formulo: kako shujšati, kako biti zdrav, kako živeti dlje. Takšne formule ni. Vsak se mora osredotočati nase in početi tisto, kar ima rad, ter kar mu najbolj odgovarja. Pa naj bo to z vidika dela, vadbe ali hrane," je prepričana igralka.

Nase ne ustvarja pritiska

Včasih se zgodi, da ji za vadbo zmanjka časa, včasih se ne drži običajne prehrane. Ob tem pa si ne dovoli, da bi jo pestila slaba vest, saj se zaveda, da je ravnovesje prava pot do uspeha, zato z ničemer ne pretirava. Tako ne z vadbo, kot ne z zdravo prehrano.

"Mogoče je živeti zdravo in ostati fit, ter hkrati do sebe ne biti preveč strog. Konec koncev smo vsi ljudje in zakaj si ne bi dopuščali tudi manjših ali večjih spodrsljajev. Pomembno je, da se z njimi ne obremenjujemo in znamo uživati življenje, čeprav včasih ni po konceptu zdravega življenja."

Spremlja novosti, a jim ne sledi na vsak način

Zdravo življenje postaja nekakšen trend in vsi se obremenjujejo s tem, kaj je telesu prijazno in kaj ni. Kaj bi morali jesti in česa ne. Kako bi morali telovaditi in kako ne.

Kate meni, da se je pomena zdravega načina življenja treba zavedati,  vendar ob tem ne slepo slediti trendom, ki se pojavljajo kot gobe po dežju. Ko nekdo najde tisto, kar mu odgovarja, naj temu ostaja zvest, ne glede na to, ali je moderno ali ni.

Drži se prehrane, ki ji odgovarja

Sama odkriva, katera hrana ji odgovarja in katera ne, po 19. uri ne odpira hladilnika, izogiba se sladkorju ter kofeinu in si, ne oziraje se na splošne nasvete, privošči tisto, na kar se njeno telo dobro odzove.

"Vsi trdijo, da je brokoli zdrav. To nedvomno drži, a mene napenja, zato ga ne jem. Poleg tega mi ni všeč njegov okus. Poslušam sebe, svoje potrebe in okus, ter ne splošne nasvete. Zvesta ostajam prehrani, ki mi odgovarja. Zakaj spreminjati nekaj, kar deluje?"

Avtorica: M. FL.
Foto: Reuters Pictures


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)