Fit do poletja: Vaje, s katerimi boste pokurili džule (kalorije)

Osebni trener je za Mično sestavil sklop vaj, ki jih lahko izvajate kjerkoli.

11.4.2018 ob 4:40

v8.jpg

Hujšanje in oblikovanje telesa bo najbolj učinkovito, če boste pravilni prehrani in vajam za moč dodali še vaje za vzdržljivost. Te poleg kondicije izboljšajo še srčno-žilni in dihalni sistem, hkrati pa z njimi kurimo maščobe. Ob teh vajah trener Jan Veleušič priporoča še hojo v naravi, kolesarjenje in vsesplošno aktivno življenje. Intenziteto in dolžino vaj prilagajajte svojim sposobnostim in zmožnostim.

V kolikor vam dopušča čas trening za vzdržljivost izvajajte dvakrat na teden, trening za moč pa enkrat.

Katere vaje za moč je trener predstavil za bralke Mične in jih lahko izvajate kjerkoli, preberite tukaj.

1. Jumping Jack

Z nogami skočimo vstran, se spustimo v počep, se spustimo še nižje, amortiziramo in skočimo nazaj. Pri tem je pomembno, da teža ni samo na prstih temveč na celotnem stopalu. Pozorni bodite na kolena, ki naj ne uhajajo navznoter, temveč jih ves čas odpiramo v smeri kamor kažejo stopala. Naredimo približno 15 ponovitev.

2. Plezalec

Spustimo se v položaj za  desko (plank) na iztegnjenih rokah, rahlo pokrčimo komolce, zadnjica naj bo v zraku. Nato pokrčimo koleno, podobno, kot bi izvajali skipping v vodoravnem položaju. Nogi čim hitreje izmenjujemo. Pri plezalcu je še pomembno, da je pokrčena noga ves čas v zraku. Naredite 20 ponovitev ali več.

3. Zibanje v počepu s skokom

Hrbet naj bo raven, prsa dvignjena. Spustimo se v počep, kolena odpiramo, roke iztegnemo pred sabo. Pomembno je, da je teža na celih stopalih in ne samo na prstih. V tem položaju se spustimo nižje in počasi zibamo boke gor in gol za približno 10 centimetrov. Ko tretjič zazibamo, pri tem skočimo in se spustimo nazaj v počep. Izvedemo približno 10 ponovitev.

4. Vojaški poskok

Spustimo se na iztegnjeni roki in sonožno skočimo nazaj. Pri tem pazimo, da nam zadnjica in boki ne padejo prenizko. Stabiliziramo trup, skočimo nazaj, se dvignemo in se ob tem z rokami dotaknemo nad glavo. Naredimo osem ponovitev.

5. Skipping

Pri skippingu ali teku na mestu gre za izmenično dvigovanje kolen. Če ne tečemo ali imamo prekomerno telesno težo, lahko izvajamo nižji skipping ali preprosto stopamo na mestu, če ste teka vajeni pa kolena dvignite višje in ga izvajajte bolj intenzivno. Naredite od 20 do 30 ponovitev.

Vaje ponovite dvakrat, trikrat ali štirikrat. Število ponovitev in intenziteta je odvisna od pripravljenosti posameznika.

PREBERITE ŠE:  Na katere diete prisega osebni trener

Avtorica: Pia Pangos
Foto: Črt Piksi


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)