Zakaj je bivši prijateljice prepovedan sadež

Preden se spustite v zvezo s fantom, ki je nekoč za roko držal vašo prijateljico, dobro pomislite na vse posledice.

12.8.2019 ob 1:50 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Zakaj je bivši prijateljice prepovedan sadež

Že ko ste ga prvič videli, se vam je zdel simpatičen. Prijeten in prijazen, skratka, če z vašo prijateljico ne bi bila par, bi uporabili vse svoje čare ter ga zapeljali. A nikoli vam ni prišlo niti na misel, da bi ogrozili njuno ljubezen.

Sedaj pa sta se razšla in vam se je porodila ideja, da bi stopili v igro ter končno okusili njegove poljube. Pozor, raje odstopite od namere. Zakaj zveza z bivšim prijateljice ni dobra ideja?

Ker bo nekdo vedno trpel

To je dokaj očitno. Nekaj časa je bila z njim v zvezi, vam je bil že tedaj všeč in sedaj, ko nista več par, bi to lahko izkoristili sebi v prid. Povsem naraven, človeški odziv. Vsak bi rad tisto, kar je zanj najboljše. Tega se ni treba sramovati.

Vendar pomislite, kako bi bilo njej, ko bi vaju videla skupaj. Zagotovo bi trpela. Močno. Bila bi prizadeta in počutila bi se prevarana. Videti bivšega z drugo je neprijetno. Videti ga s prijateljico, to pa res boli.

In še ena oseba, ki ne bi bila ravno v zavidljivem položaju: njen bivši in vaš sedanji. Vi bi bili srečni, njemu pa ne bi bilo najbolj prijetno, kadar bi predlagali, da bi skupaj z njegovo bivšo popili kavo ali bi se le po naključju srečali v mestu.

Ker bi bilo vajinim prijateljem neprijetno

Ker sta prijateljici, imata skupno družbo. Ta je bila navajena, da sta bila ona in on par, nenadoma ga kot svojega fanta predstavite vi.

Ne glede na to, kako srečni bi ob tem bili, vsi ostali te sreče ne bi delili z vami. V resnici bi jih s tem spravili v neprijeten položaj: kako se obnašati do njega, do vas, do njegove bivše?

Prav tako lahko takšna razmerja razdvojijo skupino prijateljev: na vaše in njene zagovornike, trenja pa bi lahko uničila še tako trdne prijateljske vezi. V resnici bi bilo škoda tvegati.

In ne pozabite na zadrego tedaj, ko bi bili na zabavi vi, ona in on. Odlična tema pogovora za vašimi hrbti, kajne?

Ker se preprosto ne spodobi

Obstaja nenapisano pravilo, da so bivši prijateljic prepovedan sadež. Preprosto zato, ker tako pač je. Nihče vam seveda ne more in ne sme prepovedati, da bi se sestajali z njim, pa vendar.

Če se tega kodeksa prijateljstva res ne morete držati, vsaj počakajte, da največja bolečina mine. Ona že tako trpi, naj zaradi vas ne trpi še bolj. Vsaj ne že teden dni potem, ko se je njuna zveza končala.

Najbolje pa bi bilo, da je takšni bolečini ne bi izpostavljali nikoli. Kajti ne glede na to, kako vzneseni bi bili v razmerju z njenim bivšim, zveza bi za vse prinesla več škode kot koristi.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)