Zakaj bi morali pred seksom popiti kozarec vode

Kozarec vode pred intimnim aktom prinaša več prednosti.

8.8.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Zakaj bi morali pred seksom popiti kozarec vode

Z dragim sta v vročem objemu in komaj čakate, da se povsem prepustita vrtincu strasti. Pa vendar razmišljate o tem, da bi, preden stvari uidejo nadzoru, skočili še na malo potrebo. Miss7 pojasnjuje, zakaj bi morali to misel opustiti in si pred seksom raje natočiti ter popiti še en kozarec vode.

Poln mehur za boljši orgazem

Odhod na stranišče torej prihranite za kasneje. Kajti, kot je povedala družinska zdravnica Carol Cooper, poln mehur pripomore k boljšemu orgazmu: "Poln mehur stimulira medenične mišice in ob enem zagotavlja dodaten pritisk na spolne organe, kar pomeni, da pripomore k hitrejšemu in izrazitejšemu spolnemu viški in viša možnost za žensko ejakulacijo.

Vendar pozor: vse je v pravi meri. Če bo mehur prepoln, seks seveda ne bo ravno prijeten, saj boste deležni bolečine v intimnih organih ter sečilih."

Strokovnjaki svetujejo: pred seksom ne na malo potrebo

Tudi z medicinskega stališča je smiselno preskočiti uriniranje pred seksom in z njim počakati, da se zadeve med rjuham končajo. Urolog iz New Yorka David Kaufman je namreč pojasnil, da mala potreba pred spolnim aktom viša tveganje za vnetje mehurja in drugih sečnih organov.

Razlog za to pa je preprost: "Kdor urinira pred spolnim aktom, tega ne bo storil po njem, kar je vsekakor priporočljivejše, saj se z urinom iz sečnih kanalov spirajo bakterije in druge nečistoče, ki vanje zaidejo med penetracijo ter lahko vodijo v okužbe in vnetja. Najlažje se je pred njimi zaščititi z malo potrebo po spolnem odnosu.

Močnejši, kot je curek urina, več patogenih mikrobov se bo z njim spralo iz sečil."

Nevaren trend: peegasm

V nobenem primeru z malo potrebo ne bi smeli predolgo odlašati. Strokovnjaki s področja zdravja sečil in spolnosti tako strogo odsvetujejo nevaren trend, imenovan peegasm, pri katerem pripadnice nežnejšega spola dolgo zadržujejo urin, občutek, ki jih prevzame, ko končno opravijo malo potrebo, pa jih spominja na  mini orgazem.

Kajti zaradi dolgega zadrževanja urina se v mehurju močno namnožijo mikrobi, ki povzročijo vnetje tega dela sečil in v najhujšem primeru privedejo do vnetja ledvic.

Preberite še: Orgazem med masturbacijo, ne pa tudi med seksom (to so glavni krivci)

Morda vas zanima tudi: Ne uporabljam vibratorja in vedno doživim orgazem (10 najpogostejših ženskih laži o seksu)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)