Za nove dimenzije položaja 69

Tudi slavna poza 69 lahko doživi nadgradnjo.

17.12.2020 ob 5:31 | Foto: Katarzyna Bialasiewicz/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Za nove dimenzije položaja 69

Položaj 69 zagotovo poznate. Če že ne v praksi, pa vsaj v teoriji. Dejstvo je, da v ženskem svetu ni najbolj priljubljen, a dejstvo je tudi, da se včasih vendarle znajde na spolnem repertoarju para. Kako pa poskrbeti, da bo seksi, zabaven in ne bo vir zadrege? Nekaj odličnih nasvetov ima Women's Health.

Začnimo pri osnovah

Položaj 69 je v osnovi videti takole: en od partnerjev leži na hrbtu, drugi je najem obrnjen tako, da oba genitalije približata ustnicam ljubimca oziroma ljubimke. Kdo je spodaj in kdo zgoraj, je stvar dogovora, prav tako lahko med dajanjem ter prejemanjem užitka oba ležita na boku. Skratka, že pri koreninah so na voljo različne variacije, z malo domišljije pa je tudi ta poza lahko seksi in prijetna za oba.

Naj bo zabavno

"Glavni namen poze 69 naj bo zabava," svetuje seksologinja Debra Laino. Če na vse skupaj ne boste gledali preveč resno, boste bolj sproščeni, če se ne boste obremenjevali z orgazmom, boste dovzetnejši za dražljaje in dotike ter se boste veliko lažje posvetili zagotavljanju in hkrati prejemanju zadovoljstva.

Ne pozabite na roke

"Ne glede na to, kdo je zgoraj in kdo spodaj, roke so tudi v tem položaju nepogrešljivo orodje," navaja seksologinja Carol Queen. Zato nikar ne pozabite nanje. Ne zgolj, ker z njimi lahko razvajajte erogene točke v okolici ključnih organov, temveč tudi, ker še kako pridejo prav, ko usta potrebujejo malo počitka.

 

Uporabite igračke

"Vseeno je, kaj se skriva v vašem predalu, igračke, naj bo to vibrator, umetni penis, lubrikant, vaginalne kroglice tudi dodatne blazine in drugi pripomočki so pri tem položaju še kako dobrodošli," priporoča psiholog in spolni terapevt Ian Kerner. Kajti malo dodatne in drugačne stimulacije vedno pride prav.

Brez zadrege si privoščita oddih

Zadeva, ne glede ena to, koliko užitka prinaša in kako zabavna je, lahko traja in traja. Zato si med samim aktom brez zadrege privoščita premor. Na vse skupaj glejta kot na dolgo počasno potovanje, ne pa na maraton, kjer počitki niso najbolj zaželeni.

Izmenjujta se

Kdo pravi, da morata v postavi, s katero sta začela, tudi nadaljevati? Tako, da se zgoraj in spodaj izmenjujeta ali se uležeta na bok, lahko zadeve hkrati popestrita in si olajšata delo. Pestrost tudi pri temu položaju pride prav.

Začnita oralni seks

Glavno vlogo v tej pozi igra oralni seks. Zato dodobra izkoristita vse njegove variacije: hitro, počasi, s krožnimi gibi, z različno intenziteto stimulacije, s sesanjem, lizanjem z razvajanjem vseh bližnjih erogenih con. Tudi s tega vidika je mogoče pričarati presenečenja in zato izrazitejše občutke. 

Zmanjšajta pritisk

V smislu doseganja orgazma. "Ta naj ne bo vajin edini in glavni cilj. Če se vrnemo na začetek, naj bo glavni namen predvsem zabava, premikanje meja, spoznavanje novih načinov in igrivost. Položaj 69 je lahko tudi zgolj odlična predigra. Do vrhunca pa se popeljita v katerem od drugih položajev," zadnji nasvet, ki si ga velja zapomniti, podarja Lainova.

Preberite še: Osem najboljših položajev za hitri seks

Morda vas zanima tudi: Seksi nadgradnja že malo dolgočasnih poz


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)