Vse prednosti veganskih kondomov

Veganski kondomi imajo kar nekaj prednosti pred običajnimi.

24.1.2023 ob 7:50 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Vse prednosti veganskih kondomov

Običajni kondomi pogosto vsebujejo sestavine živalskega porekla ali so testirani na njih in zato jih, kljub temu, da so v osnovi izdelani iz lateksa, ne moremo uvrščati med veganske izdelke.

Obstajajo pa prezervativi, ki se lahko ponašajo s to oznako, so tudi ekološko sprejemljivejši ter zagotavljajo boljše seksualne užitke, je prepričana Pippa Murphy, seksologinja iz Velike Britanije, ki niza več prednosti uporabe veganskih kondomov.

Izboljšujejo občutljivost

Zaradi lubrikanta na osnovi silikona, ki se uporablja v kombinaciji z mnogimi veganskimi kondomi, zagotavljajo boljšo občutljivost od običajne tovrstne zaščite.

In večja občutljivost pomeni občutnejše užitke. K temu pripomore še dejstvo, da so bolj prožni in tanjši od običajnih kondomov.

Okusnejši so

Ne samo, da zagotavljajo boljše občutke od običajnih in so ekološko sprejemljivejši, veganski kondomi imajo tudi boljši okus in za seboj ne puščajo priokusa po lateksu oziroma sintetiki, ki lahko odvrne od oralnega seksa.

Primernejši so za osebe z občutljivo kožo

Alergija na lateks je ena najpogostejših kožnih alergij in izzove jo lahko tudi stik z kondomom iz te snovi.

Vegasnki kondomi niso izdelani iz lateksa, temveč iz poliizoprena, ki veliko redkeje povzroča alergije kar pomeni, da so prijaznejši tudi do alergikov.

Manj verjetnosti je za nesreče

Običajni kondomi vsebujejo snov, imenovano glicerin, ki služi kot lubrikant, prav zaradi te snovi pa obstaja večja verjetnost, da med odnosom zdrsnejo z uda. Veganskim kondomom ta snov ni dodana, zato so nesreče z njimi manj verjetne.

Hitreje se razgradijo

Standardni kondomi so izdelani iz lateksa in poliuretana. Obe snovi sta nestrupeni in varni za uporabo, nista pa biorazgradljivi in minejo destletja, da razpadeta.

Veganski kondomi so na drugi strani izdelani iz naravnih sestavin, ki se v okolju hitro razgradijo in v manjši meri negativno vplivajo na naš planet.

Povzeto po portalu Daily Star

Preberite še: Na vse to je lahko alergična vagina

Morda vas zanima tudi: Nenavadna dejstva o kondomih


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)