Vse prednosti (in slabosti!) seksa v vodi

Seks v vodi res lahko začini poletna doživetja, a ima tudi nekaj pomanjkljivosti, ki bi jih morali upoštevati.

8.7.2022 ob 7:44 | Foto: Aleksandar Karanov/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Vse prednosti (in slabosti!) seksa v vodi

"Domala vsak sanja o tem, da bi se vsaj enkrat v življenju predal seksu v vodi. Ta je res drugačen in vznemirljiv, a ima tudi skrite pasti," opozarja seksualna terapevtka Debra Laino in najprej niza prednosti:

"Zaradi vode sta telesi lažji, kar partnerjema omogoča izvajanje poz, ki so na suhem veliko večji izziv. Vsekakor takšen akt začini spolno življenje, novosti na tem področju so vedno dobrodošle.

Skratka, nedvomno lahko zadeva popestri počitnice, treba je le imeti v mislih, da prinaša tudi nemalo negativnih plati," opozarja strokovnjakinja in navaja, kaj je pri seksu v vodi vedno treba imeti v mislih.

Manjša vlažnost vagine

Zadeva se na prvi pogled ne zdi logična, konec koncev je povsod naokoli voda, a prav ta izpira naravni lubrikant vagine, penetracija je lahko zato boleča, pekoča ter pusti trajnejše posledice.

Zlasti, če partner med aktom nosi kondom.

Višje tveganje za okužbo

Vseeno je, v kateri vodi se predajata užitkom: rečni, jezerski, bazenski ali morski, v njej so vedno prisotne bakterije, ki lahko med penetracijo zaidejo v sečila ter tam povzročijo vnetja sečnih poti, mehurja in celo ledvic.

Nekoliko manjše tveganje za te posledice bo, če boste takoj po odnosu opravili malo potrebo.

Več možnosti za glivične okužbe

Ne zgolj za bakterijske, spolni odnos v vodi poveča tudi tveganje za glivične okužbe. 

Zlasti je s tega vidika problematična bazenska voda in v njej prisoten klor: ta lahko spremeni pH vagine, s tem se ustvarijo idealni pogoji za prekomerno rast glivic, kar se odraža z izcedkom neprijetnega vonja, srbenjem in bolečino med spolnim odnosom.

Višje tveganje za spolno prenosljive okužbe

Na žalost voda nima čarobne moči v zaščiti pred spolno prenosljivimi okužbami.

En od razlogov za povišano tveganje zanje je težja uporaba kondoma, drugi pa je prej omenjeno trenje, zaradi katerega na vaginalni sluznici nastanejo ranice, te povzročiteljem olajšajo vstop v notranjost telesa.

Višje tveganje za druge oblike okužb

Voda ni sterilna. V njej so pogosto prisotne patogene bakterije, vključujoč s salmonelo in E-colijem. Ne glede na to, kje se kopate, če ta zaidejo v prebavila (voda mimogrede pride v usta), seksa v objemu valov ne bodo pustile v lepem spominu.

Seks v vodi torej da, a naj bo prej izjema kot pravilo, vedno pa imejte v mislih, da kljub zabavi in vznemirljivem doživetju, prinaša tudi nemalo tveganja.

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Nevarna, a še vedno zelo priljubljena metoda kontracepcije

Morda vas zanima tudi: 12 seksualnih tipov: kateri ste vi in kakšen je vaš popoln partner?


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)