»Sklenila sem, da mesec dni vsak dan doživljam orgazme in zgodilo se je to« (resnična izkušnja)

Vsakodnevno doseganje orgazmov ima pozitivne in negativne učinke.

10.1.2023 ob 8:23 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

»Sklenila sem, da mesec dni vsak dan doživljam orgazme in zgodilo se je to« (resnična izkušnja)

"Tako zame, kot za ženske, ki jih poznam, so orgazmi med intimnim aktom prej izjema, kot pravilo," svojo pripoved začenja britanska novinarka Victoria Beardwood, ki si je zadala poseben izziv: mesec dni vsak dan doživljati orgazme.

Najprej malo statistike

Statistike kažejo, da 75 odstotkov žensk orgazma zgolj s penetracijo ne doseže nikoli. Kljub temu masturbirajo redkeje od moških. Slednji jih po tej dejavnosti prekašajo za 62 odstotkov.

Iz tega sledi, da one v življenju dosežejo občutno manj vrhuncev od junakov nasprotnega spola, posledično so prikrajšane za dobrobiti tega.

Kajti znano je, da spolni višek prinaša mnoge pozitivne učinke na zdravje in počutje: blaži bolečino, sprošča, pomirja, zagotavlja boljši spanec, premaguje stres in še bi lahko naštevali.

Psihoseksualna terapevtka Clare Faulkner temu dodaja, da med njim prihaja do pospešenega pretoka krvi v telesu, kar pomeni, da z njim vsi organi dobijo več kisika in hranljivih snovi.

Nezanemarljivo je še dejstvo, da so po zaslugi rednih orgazmov bolj zdravi tudi koža in lasje.

Nazaj k izzivu

"S pridihom malce feminizma sem se odločila zadeve vzeti v svoje roke in si zadala nalogo, da bom mesec dni okusila vsaj en orgazem na dan," pripoveduje Veronica.

"Omislila sem si enega najboljših vibratorjev na tržišču in prvi teden je bil nor. Komaj sem čakala priložnost, da skočim med rjuhe in v družbi novega najboljšega prijatelja sproščam spolne fantazije.

Moji orgazmi so bili neverjetni, prav takšen tudi spanec po njih. V dnevih, ki so sledili, sem opazila, da sem veliko bolj sproščena in da se v službi mnogo lažje skoncentriram ter osredotočim na delo."

Kaj pa potem?

"Potem pa je izziv postal prav to. Nekega večera sem se iz službe vrnila pozno, bila sem napeta in hkrati utrujena. Prvič sem masturbacijo doživljala kot obveznost.

Kljub temu sem bila odločena, da bom z eksperimentom nadaljevala, vzela sem vibrator in sledila načrtu.

Ko sem dosegla vrhunec, se je moje telo sprostilo. Čutila sem, kako se spajam s svojo vzmetnico in utonila sem v globok spanec, zjutraj pa se zbudila sveža in spočita.

Nekaj dni kasneje me je večji del dneva bolela glava. Vse, kar sem si želela, je bil počitek v tišini, igranje s samo seboj mi ni prišlo niti na misel in z masturbacijo sem odlašala do poznih ur, kar se je izkazalo za napako.

Po nečem, čemur bi lahko rekla bleda izvedba sem uspela doseči vrhunec, a moj glavobol je kmalu po njem izginil. Tako sem na lastni koži spoznala, da so glavoboli ena od tegob, ki jih endorfini, kateri se sproščajo med orgazmom, lahko ublažijo," pripoveduje Victoria.

Obstaja celo študija iz leta 2013, v kateri je 60 odstotkov sodelujočih z migreno izjavilo, da jim seksualna aktivnost ublaži bolečino.

Dobre in slabe strani orgazma

"Ko je prišel konec četrtega in zadnjega tedna, so bili moji občutki mešani. Na eni strani sem bila vesela, ker je bilo izziva konec. Samozadovoljevanje, v čemer sem nekoč uživala, je postalo obveznost ter je zato izgubilo veliko svojega čara.

Na drugi strani sem opazila številne pozitivne spremembe, ki so jih v moje življenje prinesli redni in vsakodnevni vrhunci. Na prvem mestu sprostitev, boljši spanec in boljšo koncentracijo. Na splošno bi lahko rekla, da sem bila srečnejša."

Višja tudi samozavest

"Celo moja samozavest je narasla. Morda zato, ker sem se sebi posvečala bolj, kot kdaj koli prej, morda zato, ker sem vzpostavila stik s seboj in z lastnim telesom. Pomagalo je tudi dejstvo, da je bila moja koža lepša kot prej."

Bi torej morali sprejeti takšen izziv?

"Kljub vsemu vsakodnevnega doseganja spolnega viška najbrž ne bi priporočala.

Kot rečeno, zadeva hitro postane obveznost in s tem izgubi velik del čara.

Bi pa ženskam predlagala, da si vsaj nekajkrat na teden vzamejo čas zase in poskrbijo za boljše mentalne sposobnosti, za boljše počutje in za boljše fizično zdravje," zaključuje Beardwoodova.

Povzeto po portalu My Imperfect Life

Preberite še: Ti znaki izdajajo žensko, ki redno doživlja orgazme

Morda vas zanima tudi: Ženske razkrile (zares neobičajne) pripomočke, s katerimi so se samozadovoljevale


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)