Vprašaj Mično: S fantom sanjava o trojčku

Kako se lotiti?

25.12.2017 ob 6:05

zenska_unsplash_micna.jpg

V rubriki Vprašaj Mično odgovarjamo na tegobe in težave bralk. Na vsako pismo odgovori vseh pet novinark, tako dobi bralka pet različnih pogledov na svojo težavo.

Imaš tudi ti težavo, na katero bi rada videla različne poglede? Piši nam na micna@delo.si z naslovom VPRAŠAJ MIČNO in objavile bomo naše odgovore. Vabljeni tudi fantje. Seveda, tudi pisma fantov bomo prebrale, če se ti bo zdelo, da ti bo pomagal ženski pogled.

Ob tem pa naj poudarimo, da nismo zdravnice, psihologinje ali psihiatrinje, zato se v primeru zdravstvenih težav ali hudih duševnih stisk obrnite k strokovnjakom.

Pozdravljena,
Na netu sem zasledila, da ste seksologinja. zato imam vprašanje glede želje po trojčku ali morda v 4. S fantom že neki časa razmišljava oziroma sanjariva o še eni osebi pa nekako ne izpeljeva nikoli tega. Seks z njim je naravnost fantastičen, on sicer že ima nekaj izkušenj s tem, jaz pa ne vem, kako naj vse to premagam in se podam v kaj takega. Prosim za nasvet.

Mateja: Le če sta oba za

Pozdravljena!

Naj ti najprej povem, da nisem seksologinja. Za nasvet strokovnjaka s tega področja se boš morala obrniti na kakšen drug naslov. Lahko ti pa kljub temu razkrijem, kaj o tej zadevi menim sama in upam, da ti bo moje mnenje pri odločitvi vsaj malo pomagalo.
Premikanje meja v postelji je dandanes nekakšen trend. Pogosto namreč beremo in slišimo, da je z raznimi igricami, eksperimenti in začimbami mogoče razmerje ter tudi spolno življenje zaščititi pred dolgočasjem in rutino.

S spoznavanjem novih spolnih praks res ni nič narobe. A zlasti pri takšnih, kot je trojček, se morata z odločilnim korakom absolutno strinjati oba. Kajti če se boš v to spustila le zato, ker bi rada ustregla njemu, potem mogoče ne boš ravno uživala.

Zato: najprej bodita drug do drugega odkrita. Če dvomiš vase ali vanj, mu to povej. Če te je strah, prav tako. Če se bojiš, da bi tretja oseba (domnevam, da imata v mislih še eno žensko), med vaju vnesla nemir, mu to pojasni. V tem primeru bi jaz namero povsem opustila.

In če te bo vendarle prepričal, postavita jasna pravila: kje in kako bosta našla tretjega kandidata? Kako bosta presodila, ali je pravi? Dejstvo je, da mora biti obema všeč. Kaj bo v postelji dovoljeno in kaj ne. Kako se boste drug do drugega obnašali, ko bo izkušnja za vami?

Nešteto je stvari, ki jih je pred takšnim podvigom treba doreči. Najprej na štiri in nato na šest oči. Komunikacija je ključ do vsakega kvalitetnega odnosa in zlasti v primeru, ko gre za nabiranje tovrstnih izkušenj, ne smeta zanemariti njenega pomena.
Torej z besedo na dan in srečno!

Daša: Si mu razkrila svoje pomisleke?

Živijo,
Hvala za zanimivo vprašanje, sicer Mična ni seksologinja, a vseeno, bomo poskusile. Verjetno iščeš odgovor s točnimi napotki, kje bi lahko s fantom našla tretjega ali celo četrtega partnerja. Tega od nas ne boš dobila, ker ne vemo. Ti pa odgovarjamo nekoliko drugače. Meni se namreč zdi zanimivo, da si izpostavila, da ima on že izkušnje s trojčki, sedaj pa vajinih fantazij ne izpeljeta. Zakaj ne? Sta jih sploh izdala en drugemu? Če ima on izkušnje, potem naj bi verjetno moral vedeti, kako se stvari lotiti, kajne? Predlagam vama en iskren pogovor, v katerem se odkrito pogovorita tudi o posledicah; morebitno ljubosumje, recimo in ko bosta imela stvari razčiščene, želje jasne, se lotita iskanja.

Pia: Zagotovo bosta našla pot

Draga bralka,

ob vašem vprašanju in zapisu, da smo seksologinje, sem se kar malo nasmejala. Sama zase bi namreč to zelo težko rekla. Glede na to, da sta se s partnerjem že pogovarjala o tem, sta očitno prvo oviro že premagala. Kaj točno narediti in kako se lotiti zadeve, vam iskreno ne znam in ne upam svetovati, ker se sama v takšnem položaju še nisem znašla. Občutek pa imam, da sta oba precej odprtega duha in avanturističnega značaja, zato menim, da bosta s pogovorom in raziskovanjem našla pot, ki bo sprejemljiva in primerna za oba.

Katarina: Sodi trojček v resno vezo?

Draga Nina,

najprej – nisem seksologinja, zato ti lahko povem samo svoje mnenje kot spolno aktivna ženska, ki pa nima izkušenj s trojčkom. Najprej ti iskreno povem, kar mislim: da nas malce hecaš in provociraš. Namreč nekaj podatkov si nasprotuje: seks z njim je fantastičen, po drugi strani iščeta popestritev od zunaj. To ne gre skupaj. Druga stvar, ki je tudi malo čudna, pa je tvoja zainteresiranost za trojček na eni strani in nevednost, kako se ga lotiti, na drugi. Če si za in ima on izkušnje, res ne vidim dileme, kaj in kako. Je pa tako, da v odnosu, kjer vse funkcionira, sploh pa je seks baje fantastičen, običajno ni potrebe po tretji ali celo četrti osebi v postelji. Sama se tega v resni zvezi ne bi šla nikoli, kajti to je situacija, ki postavi na preizkušnjo še tako trden par. Če bi bila v neobvezujočem razmerju z nekom, potem ne vidim težave, v resni zvezi pa lahko taka poteza po mojem mnenju (brez izkušnje, kot rečeno) odpre mnogo težav. Če na to gledaš lahkotno, potem najbrž ni s stvarjo nič narobe in bo preizkušnja dobrodošla. Predvsem pa se ne morem znebiti vtisa, da se samo dolgočasiš. Če sem se zmotila, pa oprosti. Srečno torej, pa naj bo v dvoje, troje ali kolikor že!

--> Imaš tudi ti težavo, na katero bi rada videla različne poglede? Piši nam na micna@delo.si z naslovom VPRAŠAJ MIČNO in objavile bomo naše odgovore. 

 

Foto: Thinkstock (fotografija je simbolična)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)