Vara, da bi izboljšal zvezo in drugi bizarni razlogi za skok čez plot

Presenetljivo veliko posameznikov vara iz prepričanja, da to koristi njihovi zvezi.

15.11.2021 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Vara, da bi izboljšal zvezo in drugi bizarni razlogi za skok čez plot

Verjeli ali ne, 77 odstotkov prešuštnikov si upa trditi, da je varanje nekakšna začimba v njihovem življenju ter zato pozitivno vpliva na njihovo "legitimno" razmerje.

Raziskava, ki jo povzema časopis The Sun, razkriva še druge zanimivosti glede nečednega početja.  

Ena od njih je nedvomno ta: dve tretjini prešuštnikov pravi, da to, da varajo ne pomeni, da je njihovo "uradno" razmerje slabo. Nasprotno, kljub temu, da varajo življenjskega sopotnika trdijo, da imajo srečno zvezo.

Le 33 odstotkov je takšnih, ki so v razmerju nesrečni in iz tega razloga skačejo čez plot.

Varajo srečni

Študija, ki se je dokopala do teh podatkov, je zaobjela 2000 nezvestih in dokazala še, da ženske, ki varajo, pogosteje od moških, ki so dovolijo isto početje trdijo, da je njihovo razmerje srečno. Natančneje: 71 odstotkov žensk in 63 odstotkov moških zatrjuje, da jim v njem prav nič ne manjka.

So pa moški večkrat prepričani, da je prav afera izboljšala njihovo zvezo. To namreč meni 81 odstotkov pripadnikov močnejšega in 72 odstotkov pripadnic nežnejšega spola.

Pa še en, malo hinavski pogled na celotno zgodbo: čeprav sami varajo, je 94 odstotkov vprašanih povedalo, da bi bili besni, če bi izvedeli, da jim življenjski sopotnik natika rogove.

 

"V bistvu me to, da srečni ljudje varajo, sploh ne preseneča," je povedala Jessica Leoni s spletne strani za spoznavanje Illicit Encounters, ki je izvedla študijo.

"Kadar smo nesrečni, so naše misli prezaposlene z nezadovoljstvom in v takšnem miselnem stanju je težko imeti še afero. Očitno je, da prešuštniki nočejo zapustiti svojih partnerjev, oni želijo le malo popestriti življenje," je še dodala.

Poroka ni (vedno) ovira

Že v eni prejšnjih podobnih študij je ta spletna stran povprašala 900 oseb o varanju. V tej anketi se je izkazalo, da so osebe, ki so varale partnerje, z nezvestobo imele izkušnje že preden so stopile v zvezo z njimi. V 64 odstotkih so bili takšni moški.

  • Osem odstotkov vprašanih je imelo ljubice/ljubčke med sklepanjem zakona.
  • 55 odstotkov jih je priznalo, da so v enaki meri naklonjeni zakonskemu kot izven zakonskemu partnerju, ter zato nadaljujejo obe zvezi.
  • 27 odstotkov vprašanih iz prve alineje se je z ljubčkom, ljubico videvalo še leto dni po poroki.
  • 23 odstotkov sodelujočih je razmerje s prepovedanim sadežem končalo pred poroko, saj jih je bilo strah, da bi zadeva prišla na plano.
  • Pet odstotkov vprašanih je imelo afero še pet let ali dlje po poroki.

Preberite še: Odpeljala sem ga v spalnico, ni se upiral … odkrite pripovedi prešuštnic

Morda vas zanima tudi: Kaj pomeni, če vas v sanjah vara ali zapušča partner


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)