Vse potrebno za srečen dom

Spoznajte dejavnike, ki najbolj pozitivno vplivajo na vaše občutke.

10.3.2016 ob 12:30

shutterstock_344429201.jpg

Poglejte, s čim oplemenititi vaš bivalni kotiček in si tako na povsem preprost način izboljšati kvaliteto življenja. 


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Zelene in rumene stene. Raziskava, ki so jo izvedli na eni od nizozemskih univerz, je pokazala, da celotni paleti teh dveh barv spodbudno vplivata na občutke sreče. Če vanje ne želite prebarvati celih sten, se odločite v odtenke rumene in zelene odeti zgolj njihove delčke ali detajle v domu.

Sveže cvetje. Na srečo nas narava že obdarja s cvetlicami. Naberite jih in z njimi oplemenitite dom ter hkrati vanj prikličite dobro počutje ter srečo. Ne zgolj ob pogledu na sveži šopek, na prijetno počutje vplivajo tudi cvetlične vonjave.

Lepe fotografije. Takšne, na katerih ste sami in ljudje, ki jih imate radi ter ki izžarevajo srečo. Fotografije z omenjenimi motivi prav tako pripomorejo k prijetnim občutkom, zato z njimi oplemenitite stene ali police vašega doma.

Sveče z vonjem vanilje. Vonjanje dišeče sveče po napornem dnevu je odličen način sproščanja. Ste vedeli, da prave arome še kako vplivajo na občutke sreče? Glede na raziskave ima najbolj spodbuden vpliv vonj vanilje. 

shutterstock_297978116.jpg

Kosmati prijatelj. Ne pravijo zaman, da so živali človekovi najboljši prijatelji. Tudi številne raziskave so pokazale, da božanje mehke dlake še kako pomirja in deluje na lastnika spodbudno. Če imate zato možnost, si omislite kosmato bitje, ki vas bo ob prihodu domov vedno veselo.  

Minimalizem. Znanstveniki so prepričani, da obstaja povezava med hormoni stresa in pogledom na nakopičene predmete. Zlasti, če ti izzivajo nered. Zato: prihaja pomlad, čas velikega čiščenja in tedaj brez slabe vesti zavrzite ali podarite vse, česar ne potrebujete več. Vaš dom bo tako bolj urejen, vi pa v njem srečnejši.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)