Obdarujmo slovensko: Koledarji, planerji, zvezki, notesniki …

V letu 2017 načrtujmo s pomočjo slovenske kreativnosti.

8.12.2016 ob 7:25

02_klun.jpg

Na Mični že ves čas podpiramo slovenske ustvarjalce, vam predstavljamo njihovo delo in vseskozi brskamo za novimi kreativnimi domislicami mladih nadebudnežev. Prav tako smo se na slovensko ustvarjalnost spomnili ob iskanju idej za praznična darila in v uredništvu sprejele sklep – letos obdarujemo slovensko.

Tako bomo tudi vam nanizali veliko idej, kaj podariti med prazniki in ob tem podpreti domače ustvarjalce. Skozi cel december vam bomo predstavljali znamke, ki so slovenske in jih razdelili v posamezne sklope – od ustvarjalcev nakita, oblikovalcev oblačil, izdelovalcev igrač, tistih, ki ustvarjajo z lesom, kozmetičnih znamk … Začenjamo pa s pisarniškim materialom oziroma notesniki, koledarji, stenskimi nalepkami. Skratka vsem, kar nam polepša sicer dolgočasne pisarniške obveznosti.

Ker je ustvarjalcev res ogromno, se zavedamo, da bomo kakšno slovensko znamko tudi spregledali, zato nam v komentarju pod člankom ali na Facebook strani predlagajte tiste, ki so še vredni omembe. Tako si bomo vsi skupaj pomagali pri nabiranju idej za praznično obdarovanje.

Quotelife

Imate svoj najljubši citat, ki vas vzpodbudi k doseganju ciljev? Citati so namreč lahko odlična motivacija ali pa trenutek, ki si ga vzamemo zase, ko jih preberemo in se tako ponovno spomnimo na svoje vrednote. Smisel v citatih je našla tudi grafična oblikovalka Nika Ferš, ki ustvaja pod znamko Quotelife. Citate vključuje na majice, plakate, pisalne bloke, beležke, vrečke iz blaga, sveče, mila, čokolade … Torej na vsakdanje uporabne izdelke, ki bi lahko bili povsem dolgočasni, a jim Nika s svojim oblikovanjem in citatom doda povsem nov pomen. Odlična ideja za darilo za vse, ki obožujejo globoke misli ali hudomušne prebliske. Izdelke lahko kupite na njeni spletni strani.

Klun koledar

Ana Klun je oblikovalka, ki se je januarja 2016 spomnila odlične ideje in narisala čudovit koledar ter ga ponudila na svoji spletni strani. Tako je nadaljevala februarja, marca, aprila … vse do letošnjega decembra. Vsak mesec nova grafika, ki smo si jo lahko natisnili z njene spletne strani. Pozitiven odziv vseh, ki so vsak mesec nestrpno čakali na njen nov izdelek jo je vzpodbudil k temu, da je za leto 2017 že pripravila celoleten koledar, pri njem pa ostala zvesta svoji estetiki. “Prepričana sem, da mora oblika izražati toplino, mehkobo, biti mora ljudem blizu, biti mora seksi. Prečiščena podoba mora služiti posamezniku in o njem govoriti sama zase. Moje dojemanje vaše podobe se ne zaključi pri logotipu in barvah, temveč nanjo gledam kot na celostni sistem, bistveno večji tudi od blagovne znamke. Pomembni so občutki in učinki, ki jih blagovna znamka sproža. Šteje zadovoljstvo,” ima Ana zapisano na spletni strani, kjer lahko kupite njen koledar.

Making december plans • tnx @lovelidesigns ????

A photo posted by KLUN komunikacije (@__klun__) on

Ustvarjeno na podstrešju

Za tiste, ki obožujejo barve, bo bolj primeren koledar akademske slikarke Klavdije Zupanc, ki ustvarja pod imeno Ustvarjeno na podstrešju. Klavdija je za leto 2017 naredila dve različiči koledarja, velikega, stenskega in manjšega, namiznega. Prodaja jih preko spletne trgovine etsy.

Meta Wraber

Ilustratorka že peto leto zapored razveseljuje s svojimi čudovitimi koledarji, v letu 2017 pa jih posveča "modnim bonvivantom, kašmir snobom in seveda ljubiteljem akvarelov v vsej barvni paleti," je zapisala na svoji strani. Koledarji so naprodaj v trgovinah Mladinske knjige (Konzorcij in Btc city), v trgovini Smile concept store na Mestnem trgu 6. V decembru pa so na voljo tudi v Vodnikovi domačiji, kjer poteka decembrski sejem ilustracije.

Teja Ideja

Izjemno luštne zvezke, razglednice in koledarje ustvarja Teja Ideja. Vsi izdelki so seveda poslikani z avtorskimi podobami in vzorci, ki spomnijo na neke pretekle čase in kot pravi oblikovalka sama, nas ovijejo v topel objem nostalgije. Vsi njeni izdelko so narejeni v Sloveniji, poleg tega pa so izdelani iz prijaznih surovin ter pobarvani z neškodljivimi barvami. Njene izdelke najdete v trgovinah Ika in Gud Shop, s Tejo pa se lahko povežete tudi preko njene spletne strani.

Gud Shop

Prikupna trgovina v Stari Ljubljani združuje izjemne ustvarjalce, med njimi tudi ogromno slovenskih. Za leto 2017 so v Gud Shop pripravili štiri različne planerje oziroma Godwork rokovnike. Enega krasijo pike, drugega gozdni motivi, tretji je poimenovan Konfeti in je okrašen z živahnimi geometrijskimi liki, četrti, Zikazak, pa je za zaprisežence ravnih linij.

Avtor: Daša Mavrič
Foto: Instagram profili ustvarjalcev


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)