Malenkosti, s katerimi boste v dom priklicali srečo

Preproste spremembe za velike učinke.

12.2.2018 ob 8:35

dom_micna.jpg

Vsak, še tako srečen dom, je lahko srečnejši. Če boste upoštevali sledečih deset preprostih nasvetov spletnega portala Real simple, bo tudi vaš poln pozitivne energije in vir dobrega počutja ter sreče.

Brez napravic pri mizi

Za mizo prekinite povezavo z zunanjim svetom. Zakaj bi zrli v zaslone, če lahko med obroki izmenjujete izkušnje, dogodke in prijetno kramljate z vsemi, ki vam delajo družbo.

Pokrivajte straniščno školjko

Vedno po uporabi nanjo položite pokrov. Kopalnica bo tako na videz veliko prijetnejša.

Vsako jutro pospravite posteljo

Naj vam to postane navada. Tako preprosto in na videz nepomembno dejanje v resnici zagotavlja prijetnejši dan.

Pospravljate umazano perilo

To sodi v koš za perilo. Nikoli ne dopustite, da bi nogavice, majice, hlače in drugi kosi ležali po dnevni sobi, spalnici ali celo kuhinji.

Odprite senčila na oknih

Naravna svetloba pomirja, navdaja s pozitivno energijo in pomaga skozi še tako naporen dan. Zato že takoj zjutraj odprite vsa senčila na oknih.

PREBERITE še // Rastline, ki v dom prinašajo srečo in bogastvo

Površine v kuhinji in kopalnici takoj obrišite

Voda, vlaga, umazanija, hrana, stara zobna pasta, vodni kamen. Vse to se hitro nakopiči na površinah, ki jih uporabljate vsak dan. Ne samo, da je stare madeže težje čistiti kot sveže, če boste površine po vsaki uporabi obrisali, bosta kuhinja in kopalnica vedno urejeni, vi pa zato boljše volje.

Stvari odlagajte na svoje mesto

Naučite tega že partnerja in otroke. Tako ne boste nikoli ničesar iskali, vaš dom bo vedno urejen, vi pa v njem srečnejši.

Ko nečesa zmanjka, dopolnite nakupovalni seznam

Ste odprli zadnje milo, zobno pasto, zavoj riža? Torej jih dodajte na vaš nakupovalni seznam in ob naslednjem nakupu obnovite zaloge pripomočkov ali živil, ki jih resnično potrebujete.

Po vsakem obroku pomijte posodo

Ali to obvezno storite vsaj zvečer. Če boste zjutraj v koritu najprej zagledali grmado umazane posode, boste slabe volje začeli dan.

Ko nečesa zmanjka nadomestite z novim

Ste porabili zadnji listič toaletnega papirja? Torej na držalo namestite novo rolico. Je v posodi zmanjkalo kave? Nasujte novo. Prav tako tudi sladkor in vse, česar vam zmanjka. Naslednjič vam bo to prihranjeno. Saj veste, kako neprijetno je iskati papir tedaj, ko bi ga morali imeti pri roki in kako vas razjezi, ko zjutraj odprete pločevinko, v kateri shranjujete kavo, ta pa je prazna.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)