Detajl mojega doma: Lili Žagar nam je odprla vrata svoje hiše

Stopili smo v najljubši kotiček doma priljubljene televizijske voditeljice Lili Žagar.

20.9.2017 ob 6:13

BMWistajerskapresslili.jpg

Dobrodošla v novi rubriki Detajl mojega doma, kjer bomo na vsakih 14 dni pokukali v najbolj prijeten kotiček ali si ogledali še posebej priljubljen kos, ki krasi dom znane Mične. Bo to čudovita slika, morda spomin s potovanja, neverjetno udoben fotelj ali pa morda hudo oblikovana dizajnarska luč? Bomo videli …

Prva, ki nas je spustila k sebi domov, je priljubljena televizijska voditeljica Lili Žagar, ki v bližini Maribora v novi pasivni hiši Lumar s sodobnim pridihom živi s partnerjem Markom Potrčem ter njunima dvema otrokoma Injo in Tilnom. Nekoč je bila družinica večja še za kakšnega hišnega ljubljenca, a jih trenutno nimajo več, prav na dan našega obiska, pa je minilo natanko tri leta, odkar so se vselili v novo domovanje. 

In kateri del hiše je Lili najbolj pri srcu? Dnevna soba! 

"Dnevna soba je moj najljubši kotiček doma, ker se tu največ dogaja. Tu se družimo in crkljamo na kavču," nam zaupa Lili, ko se v copatih sprehodimo po svetlem dnevnem prostoru z razgledom na zelen travnik pred hišo, ki sicer stoji na posesti Markovih prednikov. Prav na tem travniku je namreč tudi sam preživel velik del otroštva. In kako se je na Štajerskem znašla Lili?

BMWi stajerska press - Photo Ziga Intihar-301-min.jpg

Kaj vam je najbolj všeč v okolici doma?

To, da smo malo bolj na samem. Na začetku sem se tega sicer malo bala, saj sem večino svojega življenja preživela v mestu, v bloku. Tu imamo najbližje sosede precej daleč stran, čez cesto, a po prvotnem strahu, mi je to zdaj super! 

Kaj najbolj cenite pri svojem domovanju?

Navadila sem se na mir in tišino, pa na ptice in gozd. To mi zdaj najbolj prija in težko bi šla nazaj v blok ali kakšno obljudeno sosesko, kjer na terasi gledaš v sosedov krožnik.

Ima tudi kakšne slabe plati, ki vas motijo?

Če bi bila pikolovska, je to, da nimamo v bližini nobene trgovine in moraš po vsako stvar z avtomobilom. A načeloma gremo po opravkih spotoma, ko prideva iz službe ali ko pobereva otroke. 

Kakšen je bil vaš proces pri opremljanju? Ste se ga lotili z užitkom ali ste to raje prepustili komu drugemu? 

Notranjo opremo je zrisal dizajner, tega sva se v grobem držala, a smo spremenili par stvari. Tu, v dnevni sobi, smo imeli prvotno sedežno garnituro obrnjeno drugače in televizija je bila na drugi steni. Ampak smo vse skupaj zdaj prestavili tja, kjer si je zamislil notranji oblikovalec. Mislila sva, da je najina ideja boljša, a sva zdaj ugotovila, da je imel on bolj prav (smeh).

Na kaj od dekorja ste najbolj ponosni, oziroma vam je najbolj všeč? 

Pravzaprav s tem sploh še nismo zares končali. V dnevni sobi manjka še en element, kamor bom te detajle sploh postavila, zaenkrat so te stvari še skrite po kabinetu. Prav te malenkosti in detajli še manjkajo in ravno to bom dodajala počasi in premišljeno.

Imate tudi domačo pisarno? 

Imamo kabinet, ki ga uporabljamo za takšne stvari. 

Ima hiša kakšno zanimivo zgodbo ali prigodo?

Ko smo se selili, je bila Inja stara 4 mesece, zdaj ima že štiri leta in neverjetno je, kako čas beži. Spomnim se, da me je bilo najbolj strah, da ne bo šla na stopnice in od nekdaj je rada plezala na mizo in skakala z nje. Takrat sem se spraševala, kdaj bo minilo to obdobje, ko sem bila ves čas na preži, da se ji kaj ne zgodi med temi podvigi. Nič hudega se ji ni zgodilo! In ni mi jasno, kdaj je čas tako minil, čez dve leti gre v šolo! In še danes najraje pleza po kovinskem stebru na sredini dnevne sobe. 

*Marko nam vmes zaupa, da mu je najbolj všeč, ko si med pitjem jutranje kave skozi zatekljeno steno zreta v oči z nič kaj plašno srno, ki jo iz gozda pogosto zanese tik ob njihovo hišo. 

Imate kakšen nasvet za mlade, ki si želijo ugodno opremiti dom? 

Mislim, da se danes kar najdejo fini kosi za dom. Ponudnikov je veliko, tudi kakšna Ikea je ena od rešitev, kjer so kosi lahko lepi in ugodni, če le znaš dobro skombinirati. Opremljanje hiše je podobno osebnemu stilu oblačenja. Če skombiniraš en boljši modni kos, za katerega odšteješ malo več in dodaš nekaj ugodnejših malenkosti, je še vedno videti lepo. Če imaš okus, se tudi z malo denarja da narediti marsikaj. Če ga nimaš, oziroma nisi ravno prepričan vanj, pa je fino, če poiščeš kakšno pomoč arhitekta, ki bo zagotovo znal najbolje svetovati, kako bi prostor zaživel in kako bi iz njega potegnili največ. 

Kako bi bil videti vaš sanjski dom? Smo že v njem? 

Na začetku, ko se vseliš, manjka še pol stvari, manjka sedežna in kuhinja komaj stoji, takrat je malo težje. Ampak zdaj stvari počasi dobivajo pravo obliko in to je to! To je moj sanjski dom.

 

Avtor: Maja Fister

Foto: Žiga Intihar


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)