5 skrivnosti tistih z vedno pospravljeno kuhinjo

Obstajajo prijemi, s pomočjo katerih je kuhinja vedno kot iz škatlice.

31.7.2018 ob 3:24

kuhinja_posoda_police_cistoca_micna.jpg

Naj se sliši še tako nemogoče, obstajajo ljudje, ki imajo vedno brezhibno pospravljeno kuhinjo: na pultih ni praznih skodelic, v koritu ni umazane posode, tla pa so tako čista, da bi z njih lahko jedli. Kako jim to uspeva? Apatement Therapy ima odgovore.

Čistijo sproti

Ni tako težko, kot se zdi in v resnici na dolgi rok sprotno čiščenje prihrani veliko časa ter truda. Torej: ko posode med kuhanjem ne potrebujete več, jo pomijte ali zložite v pomivalni stroj, medtem ko se jed kuha na štedilniku, obrišite pult, začimbe in sestavine sproti vračajte na police, prav tako tudi ostale pripomočke, ki jih uporabljate. Če vam po tleh padajo smeti, jih nemudoma pometite, če se po njih razlije tekočina, jo pobrišite. Tako vam bo prihranjeno generalno čiščenje ob koncu tedna.

Njihovo korito je vedno prazno

Zagotovo tudi sami niste najbolj srečni, ko se v koritu nagrmadi umazana posoda. Od pribora do skodelic, kozarcev, ponev in loncev. Tisti, z vedno čisto kuhinjo, umazane posode ne nalagajo v korito. Kot rečeno, sproti jo pomivajo ali zlagajo v pomivalni stroj, tega, ko je poln, vedno vključijo in ga, ko konča, takoj izpraznijo ter iz njega vse zložijo na svoje mesto.

Njihova kuhinja je smotrno založena

Takšne in drugačne napravice, pripomočki in posoda se hitro nakopičijo. Pa vendar: res potrebujete tri ponve skoraj enakih dimenzij, sokovnik, ki ga nikoli ne vzamete v roke in električni brusilnik nožev, v nakup katerega vas je prepričala cena? Ključ je v minimalizmu: v kuhinji naj bo samo tisto, kar res uporabljate in potrebujete.

Premišljeno shranjujejo

Pomembno je zadeve shranjevati prav. Naj vas še tako mika, da bi imeli moko, sladkor in sol kar na pultu, raje jih pospravite v omare. Enako velja za posodo in napravice, ki vam med kuhanjem lajšajo delo. Če boste zanje prostor našli v omari, bo vaša kuhinja videti veliko bolj urejena.

Včasih malo goljufajo

Vsakomur zadeve včasih uidejo iz rok. In tedaj se je treba znajti. Če boste takrat, ko se boste utrujeni vrnili domov in kuhinjo našli vse prej, kot v zavidljivem stanju, posodo zložili v pomivalni stroj (ali jo pomili), obrisali mizo in pulte ter pometli tla, bo ena, dve, tri bolj urejena.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)