Tri stvari, zaradi katerih je seks slab (nobena ni povezana z orgazmom)

Očitno doseganje orgazma ni tesno povezano s kvaliteto seksa.

26.4.2021 ob 5:35 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Tri stvari, zaradi katerih je seks slab (nobena ni povezana z orgazmom)

Včasih je seks slab. Dejstvo. Težava pa nastane, kadar je domala vsako intimno srečanje bližje slabemu kot dobremu. Kajti prav to neredko vodi v številne druge težave v zvezi.

Kdaj pa je seks slab? Na spletni strani Joyclub so to vprašanje zastavili 2000 uporabnikom, najpogosteje so se med odgovori pojavili trije, od katerih noben ni bil povezan z orgazmom in kar je najbolj zanimivo: med spoloma glede tega praktično ni bilo razlik. Torej, zakaj je seks slab? Odgovore ima Miss7.

Zaradi pomanjkanja strasti

Odgovor, ki se je na prvem mestu znašel pri obeh spolih. Tako moški kot ženske se namreč strinjajo, da seks brez entuziazma, energičnega pristopa in zvrhane mere strasti ne more biti dober.

 

Zaradi dolgočasja

Na drugem mestu kvalitet, ki spolnemu odnosu ne govorijo v prid, je dolgočasje.  Seksualna rutina, enolični pristopi, vedno eni in isti prijemi in drugi elementi dolgočasnega seksa so razlogi za slabo erotično doživetje z vidika 68,8 odstotka žensk in 61,1 odstotka moških.

Zaradi bolečine

In na tretjem mestu: bolečina med spolnim aktom. Ta sicer nekoliko večjo vlogo kot pri moških, igra pri ženskah, a vseeno pri nobenem od spolov (razumljivo) ni zaželena, ne glede na intenziteto ter izvor.

Presenetljivo pri celotni zgodbi je, da ne doseganje lastnega in ne doživljanje orgazma partnerja pri določanju kvalitete seksa z vidika moških in žensk ne igra prav pomembne vloge. Pritisk doživeti vrhunec (ter do njega pripeljati ljubimca oziroma ljubimko) je torej povsem odveč.

Preberite še: To so tri najprivlačnejše lastnosti moških in žensk (lepote ni med njimi)

Morda vas zanima tudi: Pet napak pri uporabi erotičnih igračk (opozarja seksologinja)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)