Kaj vse počne moški, ki je dolgo prikrajšan za spolne radosti

Pomanjkanje seksa na pripadnike močnejšega spola deluje na več načinov.

15.4.2021 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kaj vse počne moški, ki je dolgo prikrajšan za spolne radosti

Torej, spolnost v življenju pripadnikov obeh spolov igra pomembno vlogo. Kaj pa se zgodi, kadar so moški dolgo prikrajšani za seksi igrice? Kako se tedaj obnašajo in kaj počnejo? Nekaj odgovorov ponuja Miss7. Nekateri so pričakovani, drugi pa, priznati boste morali, presenetljivi.

Spogledujejo se

Življenjske okoliščine včasih pripeljejo do tega, da se seks za nekaj časa umakne z dnevnega reda. Ne glede na to, kaj je v ozadju abstinence, praviloma se, če ni predolga, z njo ni težko sprijazniti.

Kar pa ne pomeni, da je izvzeto spogledovanje. Ne, nič ni narobe s tem, da moški flirta ali se zapeljivo nasmiha prikupnemu dekletu. Gre zgolj za dokazovanje svoje vrednosti in za hranjenje ega.

Podležejo mikro varanju

Tudi na takšen način razvajajo svojo dušo in skrbijo za svoj ego. Ciljno všečkanje objav na družabnih omrežjih, sledenje prikupni gospodični, komentiranje seksi objav … če ne gre predaleč, nič spornega.

Dobro pa je poznati mejo.

Masturbirajo

Ljubiti sebe je v obdobjih brez seksa odlična rešitev iz zagate. Tudi s tem ni nič narobe. Kajti, zakaj nekomu odreči nekaj, kar razmerju prav nič ne škoduje?

Nasprotno, lahko ga le še popestri. Pa naj gre za masturbacijo s porno filmi ali s pomočjo bujne domišljije.

Varajo

Ja, se zgodi. Na žalost. Čeprav spolna abstinenca v razmerju ni nikakršno opravičilo za skok čez plot. V nobenem primeru.

 

Zakopljejo se v delo

Ali šport, hobi. Nekaj pač najdejo, ob čemer sproščajo vso nakopičeno energijo.

Zbolijo

To, da je seks zdrav, že veste. Torej veste tudi, da lahko odsotnost tega vodi v fizične težave. Res je, moški včasih ob spolni abstinenci dejansko zbolijo ter utrpijo bolečine v želodcu, glavobol, nespečnost in še bi lahko naštevali.

Torej s tem, ko vam o kateri težavi potoži, ne išče pozornosti. Res ima težave.

Oddaljijo se od partnerke

Vsaka zadrega s spolnostjo je rešljiva. A le, če ji par posveti dovolj pozornosti, se o njej odkrito pogovori ter najde rešitev zanjo. V nasprotnem primeru pa vodi v zamere, tiho ali glasno jezo ter med partnerja postavi včasih nepremostljiv zid.

Zato: spolna abstinenca ni nujno pot v pogubo odnosa. Ker pa je seks praviloma nepogrešljiva sestavina zveze, brez katere mnogim ni ostati v razmerju, je treba o njej govoriti in se ji posvetiti, najti razloge zanjo ter jo, v končni fazi, tudi odpraviti.

Preberite še: Spolna abstinenca za srečno zvezo

Morda vas zanima tudi: Tako se odsotnost seksa odraža na vašem zdravju


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)