Tri rešitve za tri najpogostejše težave z orgazmom

Z orgazmom povezane težave so praviloma vselej premagljive.

14.6.2021 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Tri rešitve za tri najpogostejše težave z orgazmom

Težave v spolnosti so del življenja. In tako, kot velja za zadrege na drugih področjih, se je tudi tistih na seksualnem treba zavedati, jih priznati in jih na primeren način odpraviti.

Pometanje pod preprogo je torej ne, Your Tango zato opozarja na tri, z orgazmom najpogosteje povezane težave in ob tem navaja še rešitve zanje.

Ne morete doživeti orgazma

Poskusili ste že vse: masturbacijo, uporabo igračk, tako kot vi, se vselej trudi vaš dragi, a rezultata ni ni in. Kar je dokaj frustrirajoče za oba in vi ste že skoraj obupali nad tem, da bi ga kdaj okusili.

Rešitev: Najprej si dopovejte, da zato, ker ne dosegate orgazma, ni z vami nič narobe. Večina se mora naučiti, kako priti do njega. Veste, spolni vrhunci so magično doživetje in na poti do njih obstaja nešteto ovir. Na žalost.

Včasih je rešitev povsem preprosta: obujte si nogavice. Da nogavice. Dokazano je, da te zaradi topline v stopalih med aktom pripomorejo k sprostitvi in povečujejo občutek varnosti, s tem odprejo ena vrata do orgazma.  

 

Druga pot do popolnega spolnega užitka je res temeljita priprava telesa nanj, kar pomeni, da je to dobro vzburjeno s predhodno stimulacijo vseh erogenih con: bradavic, genitaliji, vratu, ušes, anusa, klitorisa in da, tudi možganov: uporabite dotike, umazan govor, domišljijo, fantazije, erotično masažo …

Ter vedite: ni prave poti do orgazma in ni ceste, ki bi do njega pripeljala čisto vsakega. Gre za individualno doživljanje, zato mora vsak posameznik poiskati tisto, kar pričara popoln rezultat. Skratka, iščite, dokler ne boste našli.

Orgazma ne doživite s partnerjem

Med masturbacijo z njim nimate težav, a ko ste v postelji z dragim, popolnega užitka ni.

Rešitev: Če ste se našli v tej zgodbi, je odgovorov na vprašanje, zakaj je temu tako, več.

Prvi je, da on ne pozna pravih tehnik, s katerimi si orgazem pričarate sami. Morda uporablja drugačno intenziteto, razvaja napačne kotičke telesa … skratka, če je težava v tehniki, je na vas, da ga podučite (ali mu pokažete), kaj obrodi sadove.

Druga težava morda tiči v tem, da v njegovem objemu niste tako sproščeni, kot kadar ste sami s seboj. V tem primeru so najbrž za odsotnost orgazma v dvoje krivi vaše nezaupanje vase, vanj ter nizka samozavest.

Če je težava v tem, je na mestu obvezen pogovor o občutkih, sprejemanje sebe ter svojega telesa in predvsem grajenje zdrave samozavesti, ki odpira poti do spolnega vrhunca v dvoje.

Prehitro doseganje vrhunca

Ne, to se ne dogaja le moškim, dogaja se tudi ženskam. Nekatere pripadnice nežnejšega spola z izjemno lahkoto doživljajo vrhunce. Kar pomeni, da se, čeprav bi rade uživale v daljši seansi, vse skupaj prehitro, čeprav z orgazmom, konča.

Prav to v njih zbuja zaskrbljenost. Kajti občutek imajo, da svojega spolnega življenja nimajo v svojih rokah.

Rešitev: Če med te sodite tudi sami in bi radi podaljšali celotno potovanje, se naučite zadrževati orgazme. Sprva med masturbacijo. Skušajte prepoznati občutke, ki se porajajo tik pred eksplozijo in se tedaj ustavite ter nekoliko počakajte, da se spolna energija umakne in malo potuhne.

Ko boste prepoznali in ozavestili ključno točko preloma, boste lahko z malo vaje odložili vrhunec in dobili občutek, da prevzemate nadzor nad spolnostjo.

Najbrž ne bo šlo zlahka, treba bo kar nekaj vaje. Sprva, ko boste sami in nato, ko boste skupaj z dragim. A verjemite, trud se bo na koncu obrestoval z daljšim seksom in še močnejšim orgazmom.

Preberite še: Pet malenkosti, ki moške med seksom povsem obnorijo

Morda vas zanima tudi: Tri stvari, zaradi katerih je seks slab (nobena ni povezana z orgazmom)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)