Tri najpogostejše laži pred prvim zmenkom

Še pred prvim zmenkom mnogi skušajo kandidata očarati tudi z nizanjem laži.

12.8.2021 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Tri najpogostejše laži pred prvim zmenkom

Zakaj ljudje na straneh za spoznavanje sorodne duše lažejo? Na prvi pogled je odgovor na to vprašanje povsem preprost: zato, ker bi radi pritegnili čim več kandidatov.

Skoraj vselej pa je prisoten tudi globji in bolj skrit razlog. Ko namreč nekdo na portalu za spletne zmenke navede laž, s tem nakazuje, da je prepričan, da takšen kot je, ni dovolj privlačen.

Zato mnogi menijo, da so za večji uspeh pri iskanju življenjskega sopotnika, primorani lagati. 

Seveda je povsem jasno, kaj sledi lažem na omenjenih straneh: resnica vedno pride na plano in zavajanje žal ne zagotavlja dobre popotnice za spoznavanje v živo ter snovanje razmerja.

O čem pa iskalci partnerja na svojih profilih najpogosteje lažejo? Tri zvezde med lažmi izpostavlja Your Tango.

O višini

Laž, ki se je pogosto poslužujejo tako moški kot ženske. Vendar med spoloma obstaja razlika: moški kakšen centimeter radi pridajo, ženske pa ga, kadar lažejo o višini, raje odvzamejo.

Zakaj? Vsi vemo, da je družba dokaj neprizanesljiva do moških, ki jih narava ni najbolj bogato obdarila v višino. Ženskam pa višina, ki odstopa od povprečja, vzbuja nemalo frustracij.

"Zanimivo pri celotni zgodbi je še, da ženske kasneje v življenju s ponosom gledajo na višino, čeprav jim v mlajših letih povzroča težave.

 

Manjši moški se s skromnejšimi centimetri nikoli ne sprijaznijo," je povedal klinični ameriški psiholog Seth Meyers in dodal, da se med svojim delom pogosto srečuje z ženskami, ki zagotavljajo, da se nikoli ne bi sestajale z nekom, ki je znatno nižji od njih samih.

A kot še opozarja, bi vsak, ki tako išče partnerja, moral biti pošten do sebe in do drugih ter zgolj zaradi telesnih dimenzij nikogar ne bi smel kar odpisati. Konec koncev so tudi nižji moški (ali višje ženske) lahko izjemni partnerji.

O teži

Med laži o teži sodi tudi objavljanje fotografij v vitkejši verziji sebe. Teža predstavlja eno največjih težav s samopodobo pri mladostnikih in pri odraslih. Znova, dejansko stanje, tudi ko gre za spletne zmenke, pride na plano, psiholog pa na tej točki svetuje zanimivo taktiko:

"Namesto, da kilograme odvzemate, jih nekaj dodajte. In osebi, ki se zaradi vaše teže ni pripravljena sestati z vami, od daleč pomahajte v slovo."

O materialnem stanju

Tako kot laganje glede zunanjega videza, tudi laži o materialnem stanju nimajo pravega smisla.

Človek, s katerim se boste sestali in z njim morda celo začeli zvezo, bo prej ali slej odkril resnico in se soočil z dejstvom, da vas vaš materialni položaj spravlja v zadrego, s tem pa se že na začetku porušijo temelji za uspešen in pošten odnos.

In za konec

Resnica glede tega, kdo in kakšni ste od prvega stika prinaša koristi za oba, ki se spoznavata s pomočjo spleta. Kajti le odkritost in poštenje ustvarjata pogoje za spoštovanje in spoštovanje je edina prava podlaga za odnos.

Preberite še: Pet znakov, ki že po dveh zmenkih razkrivajo njegove prave namene

Morda vas zanima tudi: Horoskop: Te malenkosti moške pri ženskah sploh ne zanimajo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)