To moraš vedeti, če si se zaljubila v ločenca (z otroki)

Med tistimi, ki se zaljubijo v nekoga z bogato zgodovino, še zdaleč niso redke.

7.1.2019 ob 5:55

moski_zenska_plaza_ljubezen_strast.jpg

Je že tako, da v sodobnem času razpade dokajšne število zakonov in ker si vsak zasluži drugo možnost, si tudi ločeni dajo še eno priložnost. Seveda z drugo osebo.

Si spoznala moškega, ki je že podpisal papirje in zaključil poglavje z bivšo? Torej bodi previdna, da svoje sreče z njim ne boš ogrozila sama in se izogibaj sledečim petim napakam.

1 Ne razmišljaj o razmerju, če je še vedno v sporu z bivšo

Preden sploh začneš razmišljati o zvezi z ločenim moškim, se res dobro prepričaj, da je povsem prebolel svojo bivšo oziroma, da zna nadzorovati čustva, ki jih ima do nje (pa čeprav je to čista jeza).

V nasprotnem primeru se ti bo zdelo, da si v razmerju z obema. Vedno bo govoril o njej in napetost iz nekdanje zveze se bo prenesla v vajin odnos, kar bo postalo pretežko breme.

2 Ne ignoriraj njegovega mnenja o otrocih

Velika verjetnost je, da skupaj z njim pridejo otroci. Ne glede na to, koliko so stari, stvari v vajinem odnosu se zaradi njih lahko zapletejo. Najbrž te vsaj sprva ne bodo sprejeli, morala boš osvojiti tudi njih in če je dober oče, jih bo vedno postavil na prvo mesto. To so dejstva, ki jih moraš sprejeti in ne spremeniti.

3 Naj se ti ne mudi s selitvijo

Ne glede na to, kako všeč ti je, poskrbi, da bodo zadeve tekle počasi. Najprej se res dobro prepričaj, da je on pravi zate in upoštevaj tudi možnost, da morda ni.

Če se bosta že prvi mesec preselila pod isto streho, bo to za oba prevelik zalogaj. Zlasti, če bodo, pa čeprav samo za konec tedna, pri njem tudi otroci. Oba potrebujeta čas za svoji novi vlogi in prav ta čas si morata zagotoviti. Ter tudi vsem, ki so vključeni v vajino zgodbo.

4 Ne spreglej vajinega finančnega položaja

Morda se ti zdi to povsem nepomembno. Ljubezen je namreč na prvem mestu. A v resnici temu ni tako. Ne glede na to, da je ločen, še vedno ima obveznosti, ki izvirajo iz prejšnjega poglavja življenja in na vajin odnos ne bi smele vplivati.

Naj se sliši še tako neromantično, to dejstvo nedvomno moraš upoštevati. Saj konec koncev ne bi bila rada ti tista, ki bo nosila celotno finančno breme vajinega odnosa.

5 Bodi pozorna na čas, ki ga v resnici lahko preživljata skupaj

Res je, na prvi pogled se sliši povsem razumljivo, a vendar z nekom, zlasti, če ima otroke, ne bo vedno lahko: čez teden bosta oba zaposlena, za konec tedna bo imel pri sebi podmladek. To pomeni, da bosta vikende in tudi počitnice kaj lahko večkrat preživljala ločeno.

Seveda je prav, da na prvo mesto postavlja otroke in kaj drugega sploh ne smeš pričakovati, a vendar morata kljub temu najti čas samo za vaju. Le v skupnih trenutkih boš lahko spoznala, ali si z njim sploh lahko obetaš tisto, kar si v resnici tako želiš.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberi še: Zakaj nas tako privlači prav določena oseba ali pa 8 stvari, ki fante na puncah noro privlačijo 

Priporočamo tudi: 5 intimnih poz, ki vaju bodo še bolj zbližale


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)