To je starost, v kateri moški in ženske okušajo najboljši seks

Zdi se, da so moški in ženske vendarle usklajeni.

28.4.2019 ob 4:00

seks_spolnost_moski_zenska_postelja_varanje_zvestoba_zveza_ljubezen_polozaj5.jpg

Naša teorija: več, kot boste o spolnosti vedeli, boljša bo ta in bolje boste pripravljeni na vse, kar se med rjuhami ali kje drugje lahko zgodi. Pa naj gre za prijetna ali manj prijetna presenečenja.

Eno zadnjih dobrih novic nedvomno prinašajo najnovejši podatki o tem, kdaj moški in ženske okušajo najboljši seks, natančneje starost, pri kateri je spolna moč oziroma libido na samem vrhuncu.

Teorija, da naj bi ženske in moški v seksu najbolj uživali ob različnih starostih (ker so oni z Marsa in one z Venere) ne drži! Kajti, čeprav so starejše raziskave trdile prav to, se je vendarle izkazalo, da so pripadniki nasprotnih spolov glede libida usklajeni. 

Večina sodelujočih moških in žensk v zadnji, na to temo izvedeni študiji je namreč izjavila, da je (bil) libido najizrazitejši med 18. in 24. leti. To starost je navedlo 42 odstotkov žensk in 58 odstotkov moških. Čeprav so zgodnejše teorije namigovale, da je spolno poželenje pri ženskah najmočnejše v tridesetih letih, je to starost navedlo zgolj 11 odstotkov v raziskavi sodelujočih pripadnic nežnejšega spola.

Še več prijetnih novic

"Naša študija ob tem nakazuje na izjemen porast ženske spolne samozavesti, odkar je pred leti luč sveta ugledal kultni film 50 odtenkov sive," je povedal Richard Longhurst, solastnik spletnega portala Lovehoney, pri katerem so raziskavo izvedli in dodal: " Ženske z veseljem govorijo o tem, kako pomemben je v njihovem življenju seks, kaj jih v postelji najbolj razveseljuje in kaj jim predstavlja ključ do uspešnega razmerja. Kadar spolno življenje para ni zadovoljujoče, so praviloma one tiste, ki prevzamejo pobudo in se zadev lotijo reševati ter niso prav hitro pripravljene vreči puške v koruzo."

Kratek povzetek

Libida moških in žensk sta bolj usklajena, kot se je nekoč domnevalo, ženske premorejo dovolj samozavesti, da se o seksu in z njim povezanimi težavami pogovarjajo s svojim dragim in zadrege med rjuhami so premagljive.

Vse to pa so odlični pogoji za najboljši seks v življenju. Vsekakor zmaga.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Analni seks za začetnike: najboljši namigi za predigro ali pa Analni seks: 13 stvari, ki jim mora vedeti vsaka ženska

Priporočamo tudi: Starost, ko je analni seks najbolj zanimiv


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)